Det här med att flytta

Tänk vad känslorna går upp och ner när man flyttar. Iallafall för mig den här gången.
Vi ha trivts så himla bra i lägenheten i Brändö. Vi har bott där i 3 år och den har varit i toppskick. Men nu kom vi till den punkten i livet att vi ville investera i en egen bostad och inte slänga pengar i en hyra. Nu betalar vi åt oss själva (läs: banken).
 
Det kändes mycket bittersweet då jag lämnade in min nyckel åt hyresvärden idag. Jag kommer att sakna den bostaden.
 
Huset är byggt 1987 så jag kan ju inte förvänta mig att den är i lika bra skick som vår förra som var byggd 2007 (+ att vi hade en pedant hyresvärd som städade som ett tok). I den här lägenheten är det ingen som städat efter sig. Det var skitsmutsigt överallt. Fattar inte hur de täcks! Vi har fört fram vårt klagomål.
 
P.g.a. att det bott grisar här så har det tagit ännumera tid att städa. Detta har gjort att humöret gått lite upp och ner och man tänkt att vad fan har man dragit på sig. Var det så smart att köpa? Tankar om att det här aldrig kommer att bli bra och hemtrevligt. Men idag har jag fått köket färdigt och känslorna börjar gå åt det bättre. Även badrummet är så gott som klart. Mamma och pappa kommer imorgon och hjälper till att städa också. Tack och lov!
 
Har hela helgen på mig att snåssa på :) Nästa projekt är att börja lägga in kläderna i garderoben. Nu just sitter jag på med sporttights, eftersom jag inte hittar några andra byxor :P
 
Även en annan känslosak. En av mina bästa vänner har flugit iväg till Stockholm idag och kommer att jobba där i minst 1 år. Som tur kommer jag att träffa henne redan nästa vecka då vi ska på semester till Sverige!

Flyttlådor

D och jag ligger och myser bland en massa flyttlådor. En stor del är faktiskt i lådor nu, så inte så mycket kvar att plocka ner. Det är ganska jobbigt att flytta, men det ska bli riktigt roligt att plocka upp sakerna i nya hemmet. Framförallt ska det bli roligt då jag har fler köksskåp än vad jag varit van med. Det ska också bli roligt att få inreda hemmet. Senast på tisdag gäller det :)
 
Har ut några saker till salu på findit. Köksbordet borde bli sålt imorgon och tv-bordet ska kusin köpa.
Sen har jag ut skrivbordet och kontorsstolen.
 
 
Det bor ett skelett i vårt hem och äntligen ska han få ett eget rum. Även de vackra planscherna till vänster kommer att få ett eget rum :P
 
Nu kollar jag Solsidan. Imorgon ny arbetsvecka och en vecka fylld med flytt!

Tjejkväll

Om en timme ungefär ska jag dra iväg på tjejkväll till Johanna :) Jag har rullat ihop tortillarullar, med färskost, skinka och sallad i. Vi ska ha knytkalas och avskedsfest för att en av oss flyttar iväg till Stockholm och ska prova sina vingar där :) Spännande!
 
Klockan går... Måste diska! Tänk vad jag ska sjunga halleluja då vi har en diskmaskin i vår nya lägenhet!!! Det har gått bra att diska fö hand i 4 år, men nu börjar det verkligen smaka trä. Blää, vad tråkigt det är. Och aldrig tar det slut.
 
 

Flyttfunderingar

Googlade lite spontant på "flytt + tips" idag, klickade mig fram på några sidor och kollade att någon sida hade en checklista. Tänk, jag hade inte tidigare tänkt på att vi kanske redan nu borde meddela posten, magistraten, elbolaget och andra ställen att vi ska flytta. Vi måste även till försäkringsbolaget och smätta ihop våra försäkringar till ett. Det är mycket att tänka på!
 
Jag har även börjat fundera på när vi ska hinna packa ihop våra saker.. Hmm.. Jag har så mycket att göra nu just. :P Vi får flytta in senast om en vecka! Iih! Före det ska jag och vi hinna måla möblerna, packa ihop våra saker, och städa på båda ställena. Prio 1 är väl att få hyreslägenheten tömd och städad.
 
Tänk vårt kommande hem är vårt tredje tillsammans :) Och nu kommer vi att betala hyra åt oss själva. Life goes on...
 
Ska väl kolla lite Dallas snart :)

Träningsmotivation

Min träningsmotivation är försvunnen.. Halååå. Det ekar tomt! Var är den!? Vill hitta den igen.
Jag skulle ju ha tid, eftersom jag inte har några läxor eller annat som ska göras efter jobbet. Istället är man trött efter jobbet och vill bara ligga på soffan. Kanske man får tillåta sig det också.
 
Jag har ju faktiskt haft svinmycket efter arbetet varje dag nu, så kanske jag bara får ta det lugnt en dag då. Imorgon ska jag bort igen, på torsdag måste jag hemhem till Närpes för att åka till tandvården på fredagmorgon och sen rusa tillbaka till jobbet. Min visdomstand bara gnager i min käft. Kanske det är bäst med tanke på den också att inte träna. Det är en kort väg från munnen till hjärtat. Alltså med tanke på infektionsrisk, om ni undrar vad jag svamlar om.
 
Mina arbetsdagar bara flyger iväg! Jag kollar mest på klockan i det syftet att "är klockan SÅDÄR mycket REDAN!!". Jag trivs med mitt arbete. Speciellt roligt är det nu då eleverna är på plats och de kan komma lite närsomhelst och knacka på till mig :)

Möbelfunderingar

Sambon och jag ska köpa ett nytt köksbord, men funderar lite på hur mycket pengar man ska satsa i ett köksbord egentligen? Måste man lägga ut över 500€ för att få ett bra, hållbart och stabilt bord??
Jag har hittat en kandidat för under 400€ och det verkar helt bra. Jag gick runt på Jysk, Sotka och Asko idag och det är de vita borden med mdf-skiva som inte nageln går genom (ja, jag har provat).
 
I helgen ska jag hemhem och måla möbler! Weei! :)
 
 

Måndag 20.8

Känslan då det är jag som står framför en bunt lärare och lär dem saker...

Vi har köpt hus!

Nu kan jag öppna munnen :)
 
Vi har köpt hus! Rättare sagt en radhuslägenhet.
Lägenheten ligger i Smedsby i ett lugnt område, nära till centrum och service. Den är 94 kvadrat och två våningar :) Och den viktigaste delen enligt min sambo är att vi har en egen gård ut mot skogen :P
 
Den är i bra skick, men såklart vill man ju ändra på olika saker till ens egen smak och stil. Men det får komma i andra hand nu. Fönsterkarmarna är mörkbruna, så de kommer att målas om vita. Tapeterna är inte de allra snyggaste, så de ska bytas någongång. Köksdörrarna har världens konstigaste handtag, så handtagen ska bytas. Dörrarna är annars nya så de är i bra skick. Vi har även funderat på att vitlasera taket. Men dessa saker får vi snåssa på med efter hand :) Man måste ju spara ihop lite pengar också. Det går inte att banken äger allt :P
 
Väntar med iver att få flytta in! Men vi måste vänta 2 veckor till.

Huvudvärk

Spänning nr 2 av 3 har släppt nu så att jag har en dundrande huvudvärk! Undrar hur jag mår imorgon då nr 3 släpper! :) I'll tell you later ;)
 
Om ni inte vet så har ju jag börjat jobba på en högstadieskola här i Vasa. Jag har suttit i princip ensam i skolan i 2 veckor. Jag har ju förstås haft fulla dagar med 7:ors hälsogranskningar. Men iallafall så har skolan börjat idag så det har varit mera liv i stugan. Idag har jag dock suttit på möten, så jag har inte fått känna på hur vardagen känns med elever runt en. Jag fick iallafall känna på hur det känns att ställa sig upp på en scen framför 350 elever och presentera sig själv :P
 
Är ensam hemma inatt, för sambon vakar natt 2 av 3.

Sämst uppdatering

Måste väl visa att jag lever. Jag har inte varit på flitig på den här fronten på sistone. Jag har haft en hel del annat att tänka på. Både på gott och ont!
 
Jag har börjat på ett nytt jobb och har ett annat projekt på gång. Bara projektet klarnar så kanske bloggen ska få leva lite mera också :)

RSS 2.0