Vappen

Glada vappen! :)

Jag ska inte ut idag, vilket många andra troligen kommer att göra. Jag sparar mig till Sverigeresan nästa vecka :) Dessutom är min mage inte helt återställd ännu. Jag firade iallafall Vappen med att vara ut på mat till Amarillo med Mari, Sanna, Sandra och Jenna. Gott var det!

Jag har även fått min julklapp av Dennis idag! Bättre sent än aldrig ;)
Dessa godingar fick jag:


Idag har vi haft praktikseminarie i skolan. Ganska så värdelös idag. Cafét var inte öppet så vi fick ingen kaffe och ingen mat.

Efter skolan for vi som sagt på mat och efter det for jag till loppis och tömde bordet. Nu är det tomt! På onsdag får jag hämta pengarna. Fina tider. Jag har även varit så duktig och tagit bort alla prislappar och vikt dem i påsar som sedan ska föras till Röda Korset. Så nu är det gjort. Sist tog det några månader att få det gjort.

Ha en bra dag!

Årets första bollaglass

Årets första bollaglass ligger i magen nu! M och jag var på en härlig promenad och spanade in glasskiosker och vi hittade en som öppnat före första maj :) Tur för oss!

Har förhoppningsvis fått lite färg i fejjan nu..

Solar

Våren är äntligen här!
Jag har suttit på balkongen i bikini och solat och läst en bok. Så skönt att bara ta det lugnt och njuta av solen och ledigheten. Har även fått en liten solbränna! Det är så himla varmt på balkongen så jag är in och "vädrar" mig nu. Ska även äta något för att sen förbereda mig för träffen med M. Vi ska göra vårt framförande vi kommer att ha på onsdag. Det blir väl också en promenad i detta vackra väder.

Gårdagen gick fint med barnen här. M kom över som nanny, vilket underlättade saken :) E var lite gnällig där mot kvällssidan antagligen p.g.a. tandsprickning. A hade mycket energi som vanligt. Vi åt tacos och glass. Kollade på Karlsson på taket och lekte.

Lördag 28.4

Har nyss varit och handlat tills kvällen då pojkarna A och E kommer hit. E kommer väl att få knaga på en gurkstav medan A och jag mumsar i oss tacos. Önsketänker också att vi ska kolla på antingen Ronja Rövardotter eller Karlsson på taket. Heheh :)
Ni som inte vet vem A och E är så är det mina syskonbarn. A, 3 år och E, 10 månader. Så ni inte tror jag diskriminerar folk med att vissa får äta tacos och andra får bara äta gurka ;)

Var via loppis idag igen. På månda är det sista dagen jag har bordet och på onsdag får jag hämta ut pengarna. Har sålt för en helt okej peng nu tycker jag.

Jag som tänkte sätta mig på balkongen med en bok efter jag varit till affären, för då jag for lyste solen så fint. Men nu kommer en massa gråa moln. Buhuu. Nåja, jag får väl ägna min tid åt att fixa på den kommande presentationen av utvecklingsarbetet då.

It's over!

PRAKTIKEN ÄR SLUUUT!
Min allra sista praktik är över!


Praktikdag

Idag blev det praktik. Min nästsista praktikdag. Imorgon sista. Efter det kommer jag endast som arbetstagare till den där hälsostationen :) Tänk det!

Idag har vi haft 14 klienter, varav en nyfödd baby. Underbart litet knyte. Ganska otroligt vad kvinnans kropp kan åstadkomma (med hjälp av mannen förstås). Det där barnet har jag klämt på då det var inne i magen och nu är bebisen i denna stora värld.

Efter praktiken for jag ett varv via loppis och redde upp mitt bord. Nog har något farit, men mera får gärna åka! Måndag är sista dagen jag har bordet. Sen åker resten till Röda Korset.

Har annars tänkt baka något till praktikplatsen imorgon, men det står en gubbe precis utanför vår dörr och fixar hissen så jag "vågar" inte gå ut. Hahah! Jag har redan varit en gång och klämt mig förbi då jag var ner efter byket i källaren. Orkar inte gå förbi igen. Stora problem man har.


Hemmadag trots allt

Stannade hemma ännu en dag iallafall. Jag var säkert för mycket i farten igår. Jag kände ju av smärtan i magen medan jag sprang på ärenden, men trotsade det. På kvällen var jag så sjuk igen. Då jag satt eller låg kändes det bra, men genast jag steg upp gjorde det ont. Sambon tyckte också att jag nog skulle stanna hemma en dag till.

Idag är jag som en ny människa. Inga smärtor och ny energi har jag i kroppen. Nu ska jag orka med mina två sista praktikdagar :)

Jag fick även en överraskning på posten idag. Det var ett mjukt paket och jag började fundera att "jag har ju inte beställt nåt!?", men sen tog jag upp ett litet brev och blev så glad och rörd. Sådana saker förgyller verkligen ens dag. Brev på posten är alltid någonting speciellt <3
Tack, du är bäst!

En gammal bild på oss :)


Det gick undan

Har uträttat några ärenden idag. Magen börjar bli bättre. Eller den är bra medan jag sitter, men sen då jag stiger upp och går så bränner det. Jag hoppas det ska gå om snart för jag har ätit vanlig mat idag och knaprat i mig Balancid.

Jag var iallafall till Multiprint och beställde några exemplar av vårt utvecklingsarbete åt genomläsarna. Efter ett par timmar ringer de och säger jag ska och kolla utkastet på handboken vår om den är som den ska. De säger att de är klara senast måndag, men då ringer de efter ett par timmar till och säger att allt är klart! :) Där gick det undan! Slutet börjar verkligen närma sig nu.. Härliga tider.

Nu ska jag chilla resten av kvällen. Har sprungit lite för mycket idag så det förtjänar jag. Men imorgon blir det nog praktik iallafall. Det känns ju bra medan jag sitter och sitter gör jag ju mest i detta jobb.

Mår bättre

Idag mår jag bättre! Fast magen känns väl lite öm och konstig idag p.g.a. för lite mat igår. Åt endast blåbärsjoghurt, mannagrynsgröt och drack jaffa och wischy. Idag ska jag väl försöka få i mig lite mera så att jag inte tynar bort. Imorgon är det praktik som gäller också. 3 dagar kvar :)

Nästa vecka kommer ju vi att presentera vårt utvecklingsarbete! Så före det ska det lämnas in 2 ex till genomläsarna, en presentation ska lagas, vi ska läsa genom den andra gruppens UA, som vi kommer att opponera och skriva en opponentskrift. Denna gång behöver vi tack och lov inte ha ett muntligt opponentskap. Efter nästa vecka är det värsta förhoppningsvis över :)

Ska lägga mig ner och fortsätta läsa min bok nu...

Hemma

Är hemma idag och är sjuk. Har drabbats av magsjuka. Har bara kastat upp en gång, men jag har en molande värk i magen. Har fått i mig blåbärsjoghurt och jaffa. Jag ska snart lägga mig i sängen igen och läsa en bok. Jag hittade troligen bakterierna i Närpes någonstans. De väntade på mig där någonstans för att få attackera mig.

Annars har jag haft en bra helg. Har lekt med alla små och fått äta god mat.

Nu är det sista praktikveckan på gång och i helgen får jag besök av två små herrar :)

Sommardäck

Sommardäck. Check!

Fy fan vad tungt det var att byta. Min domkraft var lite rostig och inte använd på länge så det gick skittrögt! Men pappa satte lite olja så då gick det lättare. Jag kommer säkert att ha träningsvärk imorgon. För jag var tvungen att ta i för kung och fosterland. Och för att få upp bultarna var jag tvungen att stå med hela min tyngd på fälgkorset. Nu är däcken fast med min kraft så att jag kan byta dem ifall jag skulle få punktering mitt ute i skogen och ingen hjälp finns att få :)

Jag ska snart åka över till familjen R igen. Syster R ska göra älgstek åt oss. Namm!

Helg

Har nyss kommit till Närpes och sitter hos mamma och pappa för tillfället. Ska snart dra till familjen R och fredasmysas med dem och de två små <3

De här två sista praktikdagarna har varit riktigt roliga! Igår var det första dagen som jag tänkte att det här är ju riktigt kul och det här skulle jag kunna tänka mig att jobba med. Jag har varit med sådana handledare som gjort att självförtroendet varit på topp och faktiskt peppat mig. Igår var jag med min yngre handledare och idag fick jag vara med två andra barnmorskor, som jag annars inte brukar vara med. Den ena barnmorskan på förmiddagen och den andra på eftermiddagen. En inskrivning fick jag göra helt och hållet själv. Känns bra då de litar på en och inte granskar minsta steg man tar. För den andra handledaren jag har är verkligen en person som suger självförtroendet ur en. Hohho. Tre dagar kvar med henne. Fem dagar sammanlagt. Sen är det över.

Nu ska jag njuta av helgen och umgås med mina syskonbarn. Har inte sett dem på flera veckor så jag längtar!

Onsdag 18.4

Har fixat mat nu och väntar på att D ska komma från besiktningsstationen. Undrar hur länge det tar!?
Idag blir det smörstekta abborrfiléer, dillsås och potatis. Yummy!

Fick sluta en aning tidigare idag. Så skönt! Har haft ganska många mammor och tagit dem ganska så självständigt. Det tar på krafterna att tänka. 7 dagar kvar nudå.

Ikväll måste jag se om jag orkar åka till gymmet. Har iallafall bestämt att jag inte ska stressa iväg mig någonstans. Men om jag hinner och orkar. Onsdag brukar annars vara min vilodag, eftersom det inte riktigt är något jag vill åka på onsdagar på WSC. Men jag har ju inte tränat måndag eller tisdag nu, så det känns som att jag skulle vilja röra på mig.


Trevlig kväll

Ett gladare inlägg nu :P

Har varit till Johanna på tjejkväll med Mari och Fia ikväll. Vi har ätit räkpaj, sallad, batong och druckit ett glas vin. Gott, gott! Det blev även lite chips och morötter till på detta.
Det blev Buzz, skvaller och skratt. Kul!

Imorgon är det en ny praktikdag. Jag har börjat räkna ner dagarna. 8 dagar to go!

Suck

Mera klagomål!

Har du svaga nerver ska du inte börja på Yrkeshögskolan Novia. Du kommer att göra självmord innan du fått dina examenspapper i handen.

Juustosarvet

Är i bakartagen nu och har gjort två olika juustosarvet (ostgifflar på svenska?) och hemmagjord pizza.
Juustosarvet blev riktigt goda! Fast jag måste hålla mig en stund nu och inte äta mig mätt på dem innan pizzan kommit ur ugnen.

Här kommer receptet:

Ostgifflar
16 st

6 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk socker
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk eller vatten
25 g jäst
75 g riven ost

Fyllning:
75 g riven ost
strimlad skinka
paprikapulver


1. Blanda mjöl, salt och socker. Knåda ner smöret eller margarinet. Lös upp jästen i fingervarmt vatten/mjölk, och blanda ner i de torra ingredienserna. Blanda till en jämn deg. Låt jäsa.
Jag blandade också i 75g riven ost i själva degen.

2. Dela degen i två delar. Kavla ut dem till två stora runda "pizzabottnar". Dela botten i 8 delar. Krydda i den breda ändan samt osten och/eller skinkstrimlorna. Rulla trianglarna till gifflar, från den breda ändan. Låt jäsa.

3. Pensla gifflarna med ägg. Strö på lite riven ost.

4. Stek i ugn i 225°C, i 8-10 minuter.

Gott snack till kvällste!

Lördag 14.4

Försöker chilla och ta det lungt nu och njuta av min lediga lördag :) Sitter på soffan med en filt runt mig och dricker en kopp kaffe. Nu först har jag haft ro att sätta mig ner. Dennis for till Närpes på förmiddagen och jag steg upp tillsammans med honom. Har rett upp lite kläder i sovrummet och satt igång en tvättmaskin. Varit och handlat lite. Kollat ut på vårt hemska väder. Jag vill ha vår!

Jag ska åka till gymmet på BodyStep vid 15-tiden. Efter det ska jag bara chilla och kolla en film.

Det skulle behövas flera lugna lördagar :)

Fredag 13.4

Fredagen den trettonde! Uuuh. Jag har klarat mig från några missöden och det är 4 timmar kvar av detta dygn. Elå ja, ett missöde förstås. Men det räknas inte eftersom det handlar om något som har och göra med Yrkeshögskolan Novia. Vi har haft vårt utvecklingsarbete på språkgranskning, men endast halva arbetet är språkgranskat :@ Vår teoretiska del är granskad med inte vår produkt. Gaaaah! Jag blir galen då ingenting ska funkaaaaaaa!

Men nu är det fredag. Vi har ätit tacos. Jag sitter i soffan och smuttar på en Somersby. Stickar och kollar på tv. Mys för hela slanten. Sambon ska också fara först imorgon på morgonen, så jag får ha hem honom över natten :)

Imorgon ska jag mysa för mig själv hela dagen och kvällen. Ska ha kvalitetstid för mig själv :)

Ha en bra kväll!

Torsdagnöje

Jag och min sambo är iallafall lättroade :)

 

Svar på kommentar (Mari):

Ja ska sälj på Suviloppis :) Adam & Eva e så sunkit nuförtidin.


Sleepy

Eftermiddagströttheten har knackat på dörren. Har just druckit en kopp kaffe och ätit lite glass. På något konstigt vis var jag sugen på chokladglass :P

Fick sluta lite tidigare idag, eftersom min handledare for på möte. Jag behövde som tack och lov inte vara med.

Jag har släpat upp en massa saker från källare och ska prissätta dem. Ska föra allt till Loppis på måndag. Hoppas man slipper det mesta. Det som inte går åt för jag till Röda Korset då sen.

Längtar så att få åka till Stockholm med halva klassen i maj! Mindre än en månad kvaaaar.

Onsdag 11.4

Tänk vad härligt att det redan är onsdag! Två arbetsdagar kvar då före ledig helg igen :)

Gårdagens anorexiföreläsning var bra. Riktigt intressant och nyttig föreläsning. Vi fick även ut några saker uträttade i skolan angående vår skolgång. Vi har sååå många frågetecken ännu. 40 studiepoäng som fattas och vi håller på med sista praktiken för tillfället. Det är lite trögt.

Idag har jag varit på praktik och vi har haft en ganska lugn dag. Vi har haft våra klienter och magar har jag känt på. Men en del dötid har det ändå varit. Fick sluta lite tidigare så då hann jag via polisen och hämta ut mitt körkort :) Har nämligen beställt ett nytt körkort i och med att det på det förra stod en kod om att jag måste ha glasögon då jag kör bil. Men inte nu längre!

Jag har nyligen tagit en tupplur. Sambon kom hem. Vi ska äta mat. Jag ska fixa lite med loppisgrejerna. Sen ska vi och veckohandla :)

Tisdag 10.4

Ökat antal läsare igår ;)

Ska idag till skolan på en föreläsning om Anorexi och andra ätstörningar. Ska bli skönt att sätta sig i skolbänken för en dag. Har ju varit ut på praktik i 2 månader nu. Det är praktikvecka 8/10 som gäller nu!

Ni som inte vet så är jag på praktik på en mödrarådgivning här i Vasa. Har bara varit en vecka ännu, men trivs nog helt bra. Men ska också bli skönt då det är över. För då är det inte mycket kvar i min utbildning! Och vår Stockholmsresa närmar sig :)

Nu ska jag börja åka iväg och plocka upp M och S.


One Lovely Blog Award

Fick utmaningen av Ann.
Uppgiften är att skriva 7 saker om mig själv och sen dela den vidare.

1. Jag är mycket omtänksam. Gillar att överraska andra och fixa och pyssla.

2. Jag älskar allt med handarbete. Matlagning, stickning, virkning o.s.v. Jag vill göra allt själv.

3. Jag är perfektionist och pedant. Inte så mycket att det styr mitt liv totalt. Och endast med vissa saker.

4. Jag gillar inte godis. Kan äta det ibland, men det räcker med ett par godisar. Är mer svag för chips.

5. Jag hatar hel- och halvfabrikat. Gör för det mesta allt själv från grunden.

6. Jag har en sambo som är 17 år äldre än mig, och jag har även 2 "bonusbarn" som jag mer ser som mina systrar. Kärleken har ingen ålder. Alla 3 är viktiga för mig!

7. Jag är ganska blyg. Men säger alltid min egen åsikt. Jag är inte den som sitter tyst och låtsas att allt är bra. Säger man inte sin åsikt så kan man heller inte klaga på att det inte sker någon förändring.

8. Jag har gått igenom en stor kris i mitt liv, vilket gjort att jag är mycket stark idag. Tar ingen skit från andra. Jag lever mitt eget liv.



Jag ger detta vidare åt: Sara och Repsu.


Rastlös

Hej igen efter en lång oplanerad paus!

Som rubriken säger så känner jag mig rastlös nu just. Har varit så van nu i ca 2 års tid att hela tiden ha något att göra. Att inte ha en andningspaus från skoljobb och andra måsten. Nu har jag inga måsten för tillfället. Utvecklingsarbetet är på språkgranskning, alla praktikpapper är inlämnade, hemtenen är inskickad, den nuvarande praktikdagboken är skriven så här långt. Jag borde ju känna lycka att jag har allt gjort, men istället rullar jag tummarna :D

Fast jag har ju faktiskt skaffat mig något att göra. Jag bakar nämligen två olika sorters bröd. Den första (som resulterade i 2 st bröd) är i ugnen för tillfället. Den ska vara inne i max än timme till ännu.

Påsken har varit och farit. Jag fick en present av en vänlig själ i lördags. Nämligen färska örter! Nu behöver jag inte odla upp egna :)

Där har jag dem på balkongen då det var så varmt och fint i söndags. Nu är de inomhus så att de inte ska få för kallt. Har använt dem i matlagningen redan. Örterna består av dill, koriander, timjan, rosmarin, basilika och mynta. Basilikan har fått vara i vår sallad med tomat och fetaost. Delicious!

 

Ha det gott.


RSS 2.0