Energi

Idag har jag gjort en massa! En MASSA! Det bara blev så :P
Jag har städat hela lägenheten. Dammsugit, torkat golvet, torkat dammet, städat ur alla köksskåp, kastat bort gammal mat från de torra skåpen och ur frysen, har möblerat om lite i skåpen, har gjort 1 kg köttbullar, tvättat kläder, vikt in torr tvätt i garderoben, har möblerat om i garderoben och flyttat dit alla böcker som inte behövs i nuläget och alla mappar, köpt en "kodin kansio" och lagt dit bl.a. våra examensbetyg, lagt foton i fotoalbum, varit på kaffe med kusinerna, handlat, tränat bodyattack, paketerat in presenter.

Hälften av sakerna har jag hunnit med medan de har haft ett megatråkigt möte här...

Jag är iallafall glad för att mina två kusiner överraskade mig med att bjuda på examenskaffe på GW Galleria idag :)

Skadad

Det är så roligt att vara inne i en läsperiod nu igen! Då jag studerat har jag inte haft tid eller ork att läsa så mycket.

 

Idag har jag läst ut denna bok:

"En djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora tålamod och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemligheter.

Cathy Glass hade varit fostermamma till femtio barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trassligt som Jodie, vars våldsamma och aggressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.

När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon har gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmre lär sig den lilla flickan att hon kan lita på Cathy och anförtro sin fruktansvärda historia till henne."

 

 

Mina egna kommentarer:

En mycket gripande bok! Man kan inte sluta läsa den.

Man kan inte fatta hur någon kan utsätta ett barn för något sådant. Och en stor eloge till alla fosterföräldrar där ute.

5 av 5 Amastars


Onsdag 30.5

Har för en stund sedan varit på kaffe och glass till Mäcken med denna tjej:



Filosoferade över gubbar i tofflor, tjocka människor, mammor som matar spädbarn med mjukglass och annat smått och gott :) Det är skönt att vara ledig!

Nimikyltit

Nu har jag beställt hem en NIMIKYLTTI (namnskylt) från http://www.kylttimax.fi. Jag vill ha en egen, eftersom där jag kommer att jobba i sommar har de namnskyltarna vid dörren och jag kommer knappast att få en sådan. Sen i höst kommer jag troligen att hoppa runt mellan olika och då är det bra att ha med sig sin skylt :)

På Kylttimax hemsida (KLICK) får man designa sin egen skylt själv. Dock fungerade det inte det jag tänkte från början, men jag är nöjd iallafall :)


Chill dag

Härlig ledig dag. Har suttit på balkongen och läst på barnrådgivning. Synd bara att solen inte längre lyser in på balkongen och ute är det inte riktigt varmt, så där vill man inte sitta.

När ska den riktiga värmen komma? I want värme nuu!

Träning och lunch

Sanna och jag har varit riktigt duktiga idag :) Kl.11 for vi på SpinnBodyPump 75 minuter och sen for vi på lunch till Strampen. S tog kött och jag tog fisk. Båda var nöjda! De hade ett härligt salladsbord, vilket vi åt som både förrätt och efterrätt. Efter lunchen for vi till S's balkong och åt cheesecake och filosoferade i solen. En bra dag med andra ord.

Nu har jag tryckt in vår hela kyckling i ugnen. Den ska vara där i en timme ännu. Frågan är bara vad jag ska göra till kycklingen. Ris, pasta, potatis i någon form?

Mina muskler börjar få träningsvärk nu redan.. Skönt att träna tidigt på dagen :)

Variant nr 1. Idag åt vi variant nr 2, som var godare!


Semestervecka

Skönt med en hel vecka ledigt nu :) Ska ha en massa sovmorgnar och inte göra några stora saker. Jag ska bland annat fixa balkongen i sommarskick. Växterna här inne ska planteras om och av syster R fick jag några plantor att ha på balkongen.

Dennis och jag har nyss varit och fyllt på kylskåpet och inhandlat en studentpresent. Jag är lycklig över den HELA kycklingen vi köpt och som jag kommer att stoppa full med kryddor och annat gott :) Heheh!


Från skumppafesten på Sannas balkong.

Firat

Nu är det färdigt firat för denna gång! Nu ska det letas cyklar för examenspengarna :)

Examenskaffe

Om mindre än en timme börjar examenskaffet hemma hos mamma och pappa :)
Sambon och jag for till Närpes kl.8.30 och sedan jag kom hit har jag gjort 2 smörgåstårtor och städat lite. Hoppas de är goda! För här ska det ätas. Namm!

Ha en bra dag! Jag hoppas vädret är på vår sida hela kvällen. Det är riktigt varmt nu just :)

Examen

Nu är dagen här! :)

Jag har stigit upp ganska tidigt eftersom min sambo som blir massör idag åker lite tidigare. Sen ska jag börja fixa mig så småningom.

ESC

Heja heja Sweden!

Sitter i soffan med en massa vindruvor och melon. Namm namm!
Kvällens träning satt fint.

Imorgon gäller det för både mig och sambon.
Fick den första examenspresenten idag av mina mostrar och mormor :)

Sista dagen som studerande

Idag är det sista dagen i mitt liv som jag står som studerande utan något yrke.
Imorgon är jag inte studerande mera.
Imorgon har jag TVÅ yrken!
Can't believe it.

Funderingar

I övermorgon är det dimission. Efter det har jag en veckas semester. Efter det börjar jag jobba. Det börjar bli lite nervöst! Känner att jag måste läsa in mig på det jag kommer att jobba med i sommar. Jag kommer ju faktiskt att jobba självständigt, och som en RIKTIG hälsovårdare. Jag är inte studerande då mera. Otrolig känsla.

När ska jag hinna läsa in mig då? När ska jag hinna ha semester? Vart försvann maj? Jag skulle ju vara helt ledig i maj. Jag kan mer än vad jag vågar tro. Och jag har ju faktiskt kollegor att fråga av och dessutom får jag introduktion hela första veckan. Det ska nog bli bra det här.

Den här boken ska jag läsa:


Sambon e hemma

Äntligen har sambon kommit hem igen. Det har varit tyst utan honom.
Som en äkta fru lagade jag mat tills han kom hem. Det blev nöt ytterfilé, hasselbackspotatis, rödvinssås och sparris inlindat i bacon. Namm!


Sista skoldagen

Sista skoldagen är över. Denna var ändå ingen vanlig skoldag med lektioner, utan en dag med info inför dimissionen och lite info inför arbetslivet :) Vi fick diskutera lite med rektorn om utbildningen, fick info om Tehy, som även bjöd på kaffe och en god cheesecake. Nam.

Klassen har ätit "sista måltiden" på skolan och känt oss sentimentala. Nästa gång vi kommer till skolan får vi våra betyg och vi har två yrken!

Efter skolan rusade jag iväg till Alko och köpte skumppa tills fredag :) Vi som inte har kaffegäster på fredag så ska ha mellanfest i parken, innan vi åker på examensmiddag till Kantarellis. Kuuul!

I'm so happy.

ESC

Kollar på ESC nu, dricker ett glas vin och äter brieost.


Träningen gick annars riktigt bra! Var tvungen att köra på typ 95%. Hostan fanns där, men det gick bra.

Underbart väder

Jag bara älskar våren! Det här är nog bästa tiden på året. Det blir ljusare, vädret blir varmare och naturen blirr bara vackrare. Man får börja ta av sig sina tjocka paltor och ta på sig fina vår/sommarkläder. Och man har heeeeela sommaren framför sig! Aaah.

Midsommar i parken med D, S och K (som är bakom kameran)

 

Idag har jag varit och hälsat på mormor till VCS. Lämnade på samma gång in mina arbetsnycklar och tog farväl av min avdelning. Kändes lite bittersweet faktiskt, för jag fick en kram och de frågade om jag inte skulle komma tillbaka. Men nej, mitt jobb kallar 4 juni :)

 

Annat jag gjort idag är att sitta i solen och läsa min otroligt spännande bok. Har varit och shoppat lite. Fick hem strumpbyxor och kuvertväska som ska användas på dimissionen.

 

Om en timme ska jag åka iväg och träna. Hoppas jag inte får en hostattack.


Kryper ner

Mätt och belåten med en toast i magen ska jag krypa ner i rena sängkläder med denna bok:

 

Godnatt!


Ventroglutealt

Sommaren kommer i år också, verkar det som! Häääärligt!

Jag har varit på utvecklingssamtal idag. Efter det satt nästan hela klassen ute och solade, och åt glass! Så skönt. Efter det hade vi en kort föreläsning om att injicera i.m. ventrolglutealt. Det är typ på sidan av höften man ska injicera. Folket börjar bli så feta så nålen går inte intramuskulärt mera då man sticker i stjärten! Nämen, det anses även göra mindre ont där. Jag personligen kommer nog inte att använda den. Inte på småttingarna på barnrådgivningen iallafall.

Mari och jag har varit och handlat en present åt våra 2 ansvariga lärare idag. Gjorde en utmärkt deal med en tant på typ 80 år :P Hon var riktigt söt! Efter det for vi på kaffe i Saluhallen och åt en macarone. Jag tog en rosa och Mari tog en brun. De var inga höjdare. Kommer inte att köpa igen.

Mitt projekt idag är att städa undan alla snorbacilusker!

Söndag 20.5

Äh, gick inte så bra i bronsmatchen... Nya tag nästa år! Citerar en vän på facebook "Antalet registrerade hockeyspelare i Kanada 574 125, USA 485 017, Sverige 67 585 och lilla Finland 52 597 och vi är fortfarande 4:e bästa i världen!". Tur att det finns sådana som tar fram det positiva också :)

Jag börjar vara på bättringsväg och funderar över morgondagens träningspass :) Har inte tränat på över en vecka tror jag p.g.a. vak och förkylning. Blir väl inget cardiopass imorgon, utan eventuellt lite BodyBalance.

Imorgon ska jag även till skolan (det är 2 veckor sedan sist, otroligt!) på utvecklingssamtal. Om man nu kan kalla det för utvecklingssamtal då vi blir dimitterade på fredag? Sen en kort förevisning om en ny i.m. injektionsteknik. Ah, snart står min klass med betygen i hand!

Det ska bli ett sant nöje att döda dig

Har läst ut denna bok idag. Låg och läste över 100 sidor igår!



"I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut."


Enda jag behöver säga är: 5 av 5 Amastars
LÄS DEN!

Fettprocent

Olga har skrivit ett bra inlägg, KLICK!

Observera texten längst ner kvinna!

Artikel

Hittade den här artikeln och blev lite smått irriterad, KLICK!



Kollar på hockey nu och har nyligen tryckt i mig en fet pannpizza från Kotipizza. Känner mig som en äkta finne. Bara korven och ölen som fattas.


Lördag 19.5

Är ensam hemma nu och snorar och hostar. Kommer snart att hosta upp mina lungor. Hohho.
Det är jättevackert väder ute idag ser jag så jag tror bestämt jag måste gå ut och gå en liten sväng för att få lite frisk luft och D-vitamin. Tog inte ett steg utanför lägenheten igår.

Den här förkylningen har säkert kommit på mig nu då det har varit så stressigt i skolan här i ca 1½ år och nu då jag slappnar av så är jag mottaglig för allt.

Nåja, nu ska vi inte deppa. Det kan ju bara bli bättre nu!
Ska även kolla på hockey semifinal idag :)


Trött

Idag har jag spenderat största delen av dagen med att sova. Har varit och är så himla trött! Skulle jag ha fått så skulle jag säkert ha sovit ett helt dygn i sträck. Har proppat i mig Panadol och Heinix och hoppas att något av dem ska hjälpa.

Ikväll har jag iallafall kollat på Let's Dance och kollat på olika tatueringar och fått lite inspo. Har 4 st på lager, men 1 slås ut om jag gör den andra. Men sådana drömmar blir verklighet troligen först efter sommaren då man inte solar och badar längre, samt då plånboken är lite tjockare :)

Gonatt!

Fredag 18.5

Efter exakt en vecka står jag med mina hälsovårdar- och sjukskötarpapper i handen. Otroligt!

Fredag är det dimission och lördag ska jag och Dennis ha gemensamt examenskaffe för familjen hos mina föräldrar. Jag vill inte ha någon fest i storlek av studenten igen så vi beslöt att bara bjuda familjen, och vi kommer ändå att vara ca 20 personer. Jag ska göra 2(!!) smörgåstårtor :) Gott! Vi är ett storätande gäng. Syster R ska göra det söta och jag har sagt att inga vanliga gräddtårtor är tillåtna :P

Hockey

Man ser överallt på facebooken idag (och redan igår) hur glada finländarna är för att Finland gick vidare och skadeglädje för att Sverige föll ur. Det är mest fokus på den där skadeglädjen. Varför egentligen?
Kan vi finländare aldrig vara glada för vår egen del någongång och vad säger det om oss som människor? Avundsjuka jävlar med dåligt självförtroende.. Eller?

Flickan som inte fick finnas

Har idag läst ut boken "Flickan som inte fick finnas" av Ethel G. Ericsson.

''Fru Lundström. Ni är 38 år. Ni har fått en välskapt son. Det är det enda barn ni kommer att vara mor till. Nöj er med den här fine pojken.''

Trots läkarens allvarsord till Alice Lundström blir hon gravid igen och föder dottern Ethel. Förlossningen blir svår och Alice får en förlossningsdepression. Ethel föds med blåsljud på hjärtat och det är högst osäkert om flickan ska överleva de första dygnen. När personalen efter fyra dagar bär in babyn tittar Alice bara kallt på det lilla knytet och säger: ''Jag har ingen dotter. Ni har bara ljugit för mig hela tiden. Hon dog vid födseln, för fyra dagar sedan. Det där är en bortbyting. Henne vill jag inte ha.''

 

Jag tyckte det var en läsvärd bok med en stark och hemsk historia. Man kan inte förstå att någon har varit tvungen att utstå sådana saker. Ibland tyckte jag dock att författaren berättar för mycket och man kommer inte riktigt framåt.

Den får 3/5 Amastars


Omnomnom

Har kommit hem från Amarillo nu. Det var feelis där då folket kollade på hockeymatch mellan Finland och USA. Ibland vad decibellen ganska höga :P Tack vare Sanna vågade jag prova en ny rätt på Amarillo. Jag provade Bbq-Chicken fajita. Det var en sådan grej med världens största korg med en massa mat på. Jättegott faktiskt! Jag brukar annars alltid ta Chicken pocket eller Amarillo Big Burger. Men nu har jag en till rätt jag kommer att ta fler gånger. Nam!

Nu känner jag mig riktigt trött och skulle kunna somna närsomhelst. Före vi for ut så tog jag en tupplur på 2 timmar. Så inte är man väl riktigt i skick. Men panadol hjälper ;)

Nu kollar jag Sverige-Tjeckien.


Förkylning

Har hittat en förkylning någonstans, så nu sitter jag och snörvlar, hostar och har tungt huvud. Har inte åstadkommit några stora saker idag förutom läst lite bok och pysslat på med bloggens design. Jag skulle vilja ha en ny header, men jag har inga fina bilder som jag vill använda. Måste fotografera flitigt och hoppas.

Nu är sambon på jobb några timmar och jag ska bara ta det lungt. Ska försöka sova lite och hoppas jag blir piggare. Vi ska ut och äta till Amarillo med S och K ikväll :)

Glada bud

Här sitter en lite degig och seg Amanda. Natten gick ganska långsamt, eftersom patienterna var så lugna och snälla och inte ringde på nästan alls. Fast nattetid är det tyngre att inte göra något alls.

Idag fick sambon veta att han är godkänd och är nu utbildad massör! Betyget får han samma dag som mig 25.5. Wihoo! Det festade vi med att gå och äta till thairestaurangen i husets nedersta våning. Det är en ny restaurang och det var första gången jag var dit. Gott var det!

Efter det storhandlade vi på Prisma och nu ska vi chilla resten av kvällen.

Vaknatt 2

Andra och sista vaknatten. Två timmar kvar! Det här har varit en ganska lång natt.. Tänkte somna där vid 3-4 tiden. Nu börjar det ljusna ute så man orkar bättre. Snaaaart får jag cruisa iväg hem och mojsa ner mig under täcket.

Snart ska jag äta frukost så att jag inte behöver börja på med det hemma. Då jag vakar försöker jag ändå hålla fast vid de vanliga rutinerna genom att äta frukost på morgon, lunch på dagen o.s.v. Livet ska inte svängas om destomera trots att jobbet gör det.

Sov gott


Slut

Godmorgon, iallafall för mig. Guuud kva jag känner mig slut nu just.. Och en natt till har jag framför mig. Har inte tidigare känt mig såhär trött efter en vaknatt och sömn på 8 timmar. Min kropp är nog inte gjord för nattjobb. Tack och lov behöver jag inte skifta i sommar.

Fick mina arbetslistor för junimånad idag i posten och det ser riktigt trevligt ut :) 8-16 må till torsdag 8-14 fredag, ledig varje helg och midsommaren är ledig. Snajsigt!

Har nyligen varit och hämtat ut ett studieprestationsutdrag från skolan så att jag får rätt lön för dessa två nätter. Tror att jag också kommer att lämna in mina arbetsnycklar imorgon efter skiftet och tacka för mig :) Nya utmaningar står vid dörren!

Borde väl äta något idag också...

Vakar

Är på jobb nu och vakar. Har det lite lugnare så jag hinner skriva ett litet inlägg. Vakar med en trevlig och pratglad kollega som håller mig vaken. Mindre än 4,5 timmar kvar tills jag får krypa ner under täcket i min egen säng bredvid sambon. Det är på nätterna man drömmer om hur skön sängen känns. Till och med patientsängarna ser lockande ut.

Hoppas ni sover gott!


Närpes

Sånt här sysslar man med i Närpes, KLICK!

Ett par kända ansikten syns :)

Måndag 14.5

Ett helt inlägg försvann så jag orkar inte skriva det igen...

Stockholmsresan var bra!

Resenärerna.

 

Waiting for buffet.

 

Vakio!

 

I hyttgången.

 

 

Nu är det äntligen helt färdigt. Vårt examensarbete.

 

De ringde från sjukhuset idag också (som på beställning) och frågade om jag kan komma och jobba två nätter. Idag och imorgon. Jag bara, JAAAA! I need money! Då är iallafall juni månads hyra säkrad :)



Hej Då!

Äntligen är dagen kommen!

Idag åker viiiiiii! Wihooo!


1 dag kvar

Jag känner mig som ett barn på julafton! Imorgon åker jag och 7 andra brudar iväg till Sverige! Först tåg ner till Helsingors. Kl.17 åker iväg med båt till Stockholm och är framme 9.30 på morgonen. Då har vi tid för shopping ända tills 17.00 då båten åker tillbaka till Helsingfors. Så vi kommer att vara hemma tillbaka på lördag först :)

Resan kommer att innehålla massa med mat, shopping och fest :)

Mina planer idag är att åka och träna kl.11. Efter det ska jag och handla något mellanmål att ta med på tåget och sen ska väskan packas! Då är det bara att vänta på morgondagen..

STHL

Idag blev vår klass bjuden på middag av hälsovårdarförbundet. Vi var och åt till Mama's Kitchen. Vi fick kyckling-fetaostpaj och sallad med rostbiff. Till efterrätt fick vi kaffe och havtornscheesecake. Allt var gott!

Jag fick även äran att få ta emot presenter och titeln årets nya hälsovårdare, eller något sådant. Minns inte vad hon sa riktigt! Men jag blev riktigt glad! Jag brukar aldrig vinna, så nu fick jag känna på det en gång :)
Presenterna var en pajform och 4 små pajformar till typ pannacotta av märket Sagaform. Riktigt fina!

Jag tycker det känns så oerhört bra att jag får höra att JAG duger som hälsovårdare. Har fått höra att "Ska DU verkligen bli hälsovårdare?". Någon har sagt att jag skulle passa på något ställe där jag inte behöver säga något åt patienten, t.ex. på intensiven där de ligger i koma.

Hälsovårdarens verktyg är munnen, hjärnan och hjärtat. Det är hon jag vill vara! Suck on that.

Feelis

Nu känns det oerhört bra!

243 studiepoäng - Check!
Examensarbetet uppladdat på Theseus - Check!
Examensarbetet på inbindning - Check!
Biblioteket har sitt ex av examensarbetet - Check!


Ikväll ska jag och äta gratis mat på bekostnad av hälsovårdarförbundet :)


Här kan ni läsa vårt examensarbete, om ni har lite att göra någon kväll. Nu är det äntligen färdigt efter 1½ års skrivande! KLICK!

Solar

Härligt att sitta på balkongen och sola! Jag ska åka och köpa en baden någon dag så att det blir lite bekvämare. Jag skulle även behöva få ryggsidan solad, för nu får jag bara färg på framsidan :P

Ska snart åka över till M och slänga upp vårt examensarbete på Theseus! :) Vi ska även till skolan och lämna in exemplaret till biblioteket och hämta ut ett par saker. Sen är det finito! Efter det är det bara att vänta på kryssningen på torsdag. Väntar såååå!

2 dagar kvar!

Måndag 7.5

Varit på den sista föreläsningen i Novia idag. Nu har jag ingen skola på två veckor. Har varit och bundit in hela examensarbetet i ringpärm åt biblioteket i skolan idag och den ska föras till skolan imorgon. Vi ska även ladda upp arbetet på Theseus och binda in våra egna exemplar :) Vi ska ha allt gjort före vi åker på resan till Stockholm så att vi helt och hållet får slappna av.

Vi fick också veta vitsordet i utvecklingsarbetet idag, och vi fick en 5:a!!!!!! Gissa om vi är glada! Duktiga vi :)




Barnvakt

Gårdagen tänker jag inte ens nämna här. Sa ju att man aldrig går säker i den där skolan...

Sitter i Tjärlax nu och fröken M är ute i vagnen och sover. Jag har haft henne hela dagen helt frivilligt. Hon skulle nog haft dagisdag idag normalt men jag ville ha lite kvalitetstid med henne :) Jag kom hit 7.30. Vi åt frukost tillsammans. For sen till familjen R och lekte med lillkillen E. Vi har varit ute i Näsby City på butiksöppning :P

Nu ligger jag på soffan och softar under filten. Läser bok och väntar på att frun i huset ska komma med så småningom.

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Jag ligger och fantiserar om en riktig grillbiff! Hahah. Men det skulle vara så gott att få något grillat. Det är ju lite sommarkänslor över det också. Och nu blev jag besviken då jag ser att Let's Dance kom igår och att det är hockey idag! Ååååh!

Nåja, hoppas jag får biffen iallafall :)

Torsdag 3.5

Fört kläder till Röda Korset - check!
Hämtat pappas bollböcker från bollförbundet - check!
Köpt en ny handväska - check!

Nu ska jag äta mat. Sen ska jag sätta mig på balkongen och läsa genom examensarbetet. Efter det ska jag och träna. Efter det åker jag till Närpes.

Läser

Håller på och läser genom hela examensarbetet förhoppningsvis en sista gång. Försöker hitta stavfel och språkfel innan vi binder in det. Inte kul om vi skulle hitta en massa småfel då vi bundit in det. Jag har läst ca 35 sidor av 100 ikväll. Fortsätter imorgon då hjärnan och ögonen är pigga :)

Presentationen gick bra idag. Så skönt att det är över nu! Inget mognadsprov behöver vi heller skriva! Jeij! Det firade vi idag med en Arnold's munk!

Det som frustrerar en är all ovisshet från skolans sida. Examensbetyget ska ansökas senast nu på fredag 4.5. På onsdag nästa vecka får vi in våra studiepoäng för utvecklingsarbetet. Ja, hur går detta ihop?! Skolan lär ha fått "dispens" åt oss så att lärarna får lägga in poängen för sent. Men de LOVAR att vi ska få våra betyg i tid. Ja, man undrar... Till på köpet så sätts det nya rutiner IDAG! Just IDAG! "NU ska vi göra såhäääär!". Vi blir galna. Det är några veckor tills vi är färdiga och NU ska nya rutiner införas. Kan de inte spara det tills nästa år då det har ramarna klara??

Förlåt för denna klagovisa. Men jag blir så trött...

Presentation av utvecklingsarbetet

Idag ska vi presentera vårt utvecklingsarbete. Rubriken vi har är "Stöd till barn med alkoholmissbrukande föräldrar - en handbok för skolhälsovårdare". M ska snart komma hit så ska vi gå igenom lite vad vi egentligen ska säga och se över vår powerpoint. Efter denna presentation hoppas vi att vi inte ska behöva göra så mycket åt arbetet mera. Då ska det bara bindas in till biblioteket, laddas upp på Theseus och sen bindas in åt oss själva :)

Här bjuder jag på en bild som vi har i vår handbok:

 


1:a maj

Tänk att det är maj nu! Härligt, härligt!
Dennis och jag har varit ute till torget och firat lite första maj. Jag köpte ett par solisar, eftersom jag glömde mina i bilen. Något annat blev det inte. Vi lunchade på Thai House och kollade då drillflickan Frida marscherade med Närpes Skolmusikkår. Kollade också lite på veteranbilarna och motorcyklarna. Det var så varmt och skönt i solen så det var härligt att vara ute. Vi tänkte också köpa en glass, men vi var så mätta efter thaimaten och sen var det så lång kö så vi sparar det till en annan dag.

Nu har jag solat på balkongen en stund och läst bok. Solen försvann från balkongen så jag förlyttade mig till soffan. D for till gymmet. Jag tänkte jag skulle köra igång tränandet imorgon igen.

Imorgon presenterar vi utvecklingsarbetet!

RSS 2.0