Måndagar och fredagar

I mitt liv finns bara måndagar och fredagar för tillfället. Imorgon är det fredag igen och helg! Jeij! Vad skönt med två sovmorgnar igen :)
 
Jag är utan dator för tillfället. Fick något megavirus någonstansifrån. Rensade hela min C-disk. Alla foton är byebye. Hoppas Kentsuli får den fixad!
Surfar på sambons dator nu medan han är i jobbet.
Det är som man ska ha mera tid då man inte har någon dator :P Jag har hunnit göra en hel del utan stress.
 
Jag åker hemhem över helgen. C ya

Kanylering och jordgubbar

Rubriken beskriver min dag!
 
På jobbet hade jag endast 2 barn inbokade. Sprang ner till akuten för att se om jag får picka kanyler, eftersom jag måste picka 3 för att få iv-lov. En manlig skötare sa att jag får picka honom. Trodde jag skulle picka honom 1 gång. Men jag satte 4 kanyler i honom + att han pickade en kanyl på sig själv allra först. Gissa om han såg hemsk ut efter att vi tagit bort alla kanyler och tejpat om honom. Hahah! Men snäll var han iallafall då han lät mig öva på honom. Gav även mig lite tips :)
Senare på dagen ringer de från akuten och frågar om jag vill komma och picka en till kanyl på en patient, vilket jag ville! Lyckades på andra försöker på en tant med blodådror som sytrådar. Nu måste jag bara picka 1 till så har jag mitt iv-lov.
 
Efter jobbet for jag till torget och köpte en massa jordgubbar! Nu hade prisen sjunkt ganska mycket. Sylten är gjord och frysen är fylld. Måste göra våfflor eller plättar någon dag snart för att njuta av färsk jordgubbssylt.
 
Har även hunnit ligga på stranden idag. Var in via thairestaurangen i samma hus och tog med takeaway till stranden åt mig och sambon. Sa då jag beställde att min inte ska vara såååå hot, men gudars skymning vad det var starkt iallafall. Det bara brände i munnen. Men det var gott iallafall.

Söndag 15.7

Tog nyss en repa med dammsugaren här och fräschade upp lägenheten lite. Är ensam hemma nu och funderar vad jag ska göra. Har en bok som ligger och skulle vilja bli läst, så om jag har tålamod ska jag väl lägga mig ner och läsa lite. Har kommit ur min läsperiod nu igen.
 
Jag for in till stan för en stund sedan för att köpa jordgubbar på torget, men istället var det loppis på hela torget! Inte en enda jordgubbe. Jag som skulle ha haft tid att pyssla på med dem nu. Nåja, tar det imorgon då istället :)
 
 

Kräftor

Nu har jag proppat i mig en hel låda kräftor. Mmm! Gjorde en kräftsmörgås och den var mumsig. Men nu luktar händerna fisk, vilket är mindre trevligt.
 
Idag har jag lunchat med kusin, surfat på Findit och bara slappat. Nu är det Sommarkrysset på tv. Väntar på att sambon ska komma hem från träningen.

Grillfest

Igår var det grillfest i Kvevlax hos Veronica.
 
Jag hade en jättestor vinflaska på 2,5 dl. Riktigt bra storlek!
 
Fia och Sanna
 
Mari och Johanna
 
We love food
 
Jo, jag blev mätt!
 
Efterrätten, nam!
 
Värdinnan på hörnet
 
For ut på krogen en stund. Här är det O'Malleys.
Provade på den nya baren under Wasamove, men det var nog a big no no för oss. Iallafall som det var igår.
 
 
En riktigt trevlig kväll var det!

Blodgivning

Idag har jag, M och Y varit och gett blod åt bättre behövande. Dagens goda gärning!
Även superb att få fika gratis efteråt ;)

Trött

Sedan kl.20 har jag varit svintrött. Tänkte då att jag måste stå ut och vara vaken i åtminstone två timmar till. Nu har de två timmarna gått så det är dags för mig att gå och sova.
 
Har haft besök av Lina och Kimie ikväll en stund. Annars har vi inte gjort några stora saker. Sambon ligger på golvet och tränar för tillfället :P
 
Gonatt

Födelsedagspresent

Fick en försenad födelsedagspresent ikväll :)
 
 
Jee :) Nu får jag shoppa något med gott samvete!

Tisdag 10.7

Den här dagen har bestått av jobb, Amarillobesök med Mari och en powerwalk.
 
 
Det här är en analys på hur jag tränat på ett år. Jag använder mig av sidan www.funbeat.se.
I januari och februari har jag tränat ca 600 minuter per månad. De flesta månader har legat kring 300-400 minuter per månad, vilket betyder ca 2 pass per vecka. Helt godkänt det!
Det syns vilka månader jag varit på praktik i Närpes (=mindre träning).
Mitt mål den här månaden är att träna lika mycket eller mera än i juni :)

Läggdags

Jag for och tränade BodyAttack ikväll och det är jag mycket glad över att jag gjorde. Känner mig fräsch och lugn i själen nu :) Det var 45 minuters attack, men det var sååååå varmt så det var tufft.
Man måste leka med psyket lite för att motivera sig själv att åka iväg om det känns tungt. För mig blir det lättare om jag säger åt t.ex. D att jag kanske ska åka på ett pass kl.XX. Då känner jag att jag måste ta mig i kragen och gå iväg :P
 
Nu håller D och jag på och reder upp lite i hemmet. Skulle behöva dammsuga, men orkar inte ikväll. Det negativa med sommaren är att man ligger på sandstrand och drar hem några lass med sand så att det är överallt.
 
Nu ska jag skriva i min dagbok och lägga mig i sängen. Ny arbetsdag imorgon.

Motivationsbrist

Kan något ge mig en famn full med motivation så att ja orkar åka och träna.
Jag måste orka ta mig iväg till gymmet ikväll!

Tomatkarneval

Tomatkarnevalen kom och gick. Det har varit en bra karneval med lyckat väder. Igår var det ju lite ostabilt, men tack och lov regnade det ju endast en liten stund.
 
Fredagen var det 27 grader varmt i Näsby city. Solen gassade. Sambon och jag for äntligen ut på motorcykeln. Fotpinnarna satt där och min tillfälliga sits i form av en "sockerbit" satt där. Min rumpa domnade bort. Vi kunde köra runt i topp av det var varmt. Härligt. Sambon for hem till Vasa lite senare på kvällen och jag fortsatte karnevalsfirandet med syster och systerdottern. Härligt att kunna vara ute i shorts och topp ännu efter kl.23, utan att frysa.
 
Lördagen for jag med den andra systern och mötte upp barnen. Åt den traditionella laxsoppan med föräldrarna och gudföräldrarna. Hälsade på mormor. For på Kraftmatch, där jag och tjejerna satt rakt framför hejarklacken. Trummorna satt rakt bakom oss, så det var några decibel i våra öron. Men roligt var det!
Sen fortsatte vi med fest på gräsmattan hos Bina. Jättekul!
 
Promenerar iväg till tältet.
 

I tältet var det fullt som i en sillburk. Roligt hade vi ändå! Vi dansade och shejkade. Varmt som i bastun var det där inne också, så alla såg ut som dränkta katter.
 
Jennifer och jag
 

Poika Solviken fick också vara med på fest.
 
Poika och Beckis i Tältet
.
 

Vi dansade och hade kul. Jag fick till sist en massa skavsår så jag kunde inte längre utstå smärtan :P
Och som vanligt är ju förfesten roligast!
 
 

Att ha en egen massör

Genast jag har ont någonstans så blir jag uppmjukad och förhoppningsvis uppredd efter en eller några gånger. Jag behöver inte gå med mina smärtor hur länge som helst. Det är det felet många gör, att de inte tycker de är tillräckligt sjuka för att uppsöka en massör. Men jag som är hälsovårdare står ju för det förebyggande. Det är enklare (och billigare) att förebygga, än att göra någonting åt saken då det gått för långt.
 
Jag som är en kontorsråtta nuförtiden har känt av spänningar i nacke och övre rygg. Försöker hela tiden tänka på hur jag sitter, men ibland glömmer man bort sig. Dessutom är det ju inte rummet mitt eget så jag kan ju inte sänka alla möbler i min höjd :P
 
Sköt om er kropp.

Fotboll

Damerna vann med 1-0! Spännande match var det dessutom :) Jag satt där och myste på min picnicfilt och åt en sallad i solen. Härligt.
 
Det är de gulblåa som man ska heja på!
 
 
Saknar fotbollen ibland. Skulle vara så kul att spela igen... Men jag har nog ingen tid för det. Det upptar väldigt mycket tid. Men rolig sport är det!
 

Fotismatch

Ikväll ska jag åka till Gerby och se då mitt f.d. fotbollslag spelar match :) Ska slå två flugor i en smäll och sola på samma gång! Dock inte i bikini mitt på fotbollsplan.

En dag på nöjesfältet

Har haft en lyckad dag på Powerpark. Vi hade verkligen tur med vädret! Det var riktigt varmt då solen var fram. Har kört i en diverse olika saker, ätit mat, glass och popcorn.
 
Den här och den här var mina favoriter. Ville även prova den här, men det var 30 minuters kö så vi struntade i det.
 
Nu väntar jag på att sambon ska komma hem och ikväll ska jag titta på fotbollsfinalen!

Fyll i

Fyll i den här lilla enkäten om du gått i Närpes Gymnasium.
Gymnasiet fyller 40 år och de vill ha lite statistik på var folk befinner sig idag, vad de jobbar med o.s.v. :)

Powerpark

Den 12 maj, i tåget från Helsingfors till Vasa, spikade vi det här datumet att vi ska åka till Powerpark med gröbbona i klassen. Ganska bra nog att spika ett datum så långt på förhand så att alla får se till att de är lediga just den dagen och att det verkligen blir av! För ofta så säger man bara att vi "måste" och att vi "ska" hitta på något i sommar, men det blir aldrig av. Men nuuu!
 
Vädret verkar också vara helt okej. Här i Vasa syns lite mörka moln, men väderleksrapporterna för Alahärmä ser helt godkända ut. Idag ska vi ha så kul! Jag hoppas någon är lika hurja som mig och vill köra i allt :)
 
Jag hade väckarklockan inställd på klockan 10.00, men jag vaknar pigg som en mört kl.8! Jag trodde nästan att jag försovit mig då solen lyste så fint ute och jag var så pigg. Drog mig en halvtimme i sängen, men sen steg jag upp och gjorde en dunderfrukost med gröt, ägg och te.

RSS 2.0