Lördagsmys


Lenkki

For på en lenkki på ca 5 km för att döda lite tid :) Det var riktigt skönt att röra på sig och mjuka upp mina betonglår. Men ack så tråkigt det är att springa. Hur ska jag få min hjärna ändra sitt tycke!?

Nu dusch och sen jordgubbar!

Filmer

Passar på och kollar på lite "flickfilmer" nu medan sambon är borta.
Igår kollade jag Friends with benefits och idag I love you, man. Här och här är trailerna.
Medelbra filmer båda två. Inga höjdare, men lite tidsfördriv iallafall.
 
 

Lördag och regn

Vilket bedrövlig väder det är ute och det är sista juni nu. På ett sätt är det ganska mysigt, för jag halvligger här på soffan med en kaffekopp. Boken ligger på bordet och vill bli läst :) Ensam hemma är jag också, så det är bara att slappa och tänka på mig själv.
 
Den här fina muminmuggen fick jag av Mari och Veronica till födelsedagspresent.
 
Det jag åstadkommit idag är att ha varit till GW Gallerian och in till stan. Letar efter basic koftor, men eftersom det är reatider nu så är allt bortsålt och annars råddigt och bedrövligt i affärerna. På Gina Tricot kom jag hem med två basic toppar, som jag länge velat förnya. En svart och en vit. Så nu får mina gamla och slitna åka i skräpet.

Fredag 29.6

Ah, äntligen fredag!
Den här helgen ska jag stanna här hemma i Vasa. Jag tror jag har varit hemhemma 5-6 helger i rad nu. Så det ska sitta fint att bara slappa hemma och inte ha några måsten. På söndag åker jag med flickorna til Powerpark förstås ;)
 
Min arbetsdag avslutades med ett hembesök. Nu ska jag lägga mig och sova en liten stund. Sen ska jag åka till affären och handla något gott. På kvällen blir det sen att kolla en film och slappa på soffan. Härlish.
 
Sommartäckena var riktigt bra annars! Riktigt skönt. Jag tycker om då det är lite svalare i sovrummet.

Träningsvärk

Kan berätta åt er att gårdagens BodyPump verkligen känns i mina lår och min röv idag. Har svårt att gå, och särskilt svårt är det att komma ner för trappor. Går som om jag skulle ha skitit på mig...
Meeen, jag har ju tränat duktigt då iallafall :)
 
Edit:
Vi har handlat kesäpeittoja idag! Får se om jag har mindre varmt inatt.

HV13/11-tårtan

Den här tårtan kommer nog alltid att påminna mig om HV13/11 (=hälsovårdarklassen).
 
 
Man känner sig ganska osocial nu då man börjat jobba. Man jobbar ensam (jag har dock tur och har 4 kollegor på plats varje dag) och efter jobbet är man så trött och försöker hinna med en massa. Jag saknar min klass ibland! Jag har iallafall fått vänner för livet.
Jag har ändå ett jättebra jobb! Jag kan nog en hel del, fastän jag inte alltid känner så då jag sitter där på min stol och kallar mig för "hälsovårdare Amanda" :)

Onsdag 27.6

Ikväll for jag på BodyPump kl.20.15. For helt spontant utan att ha tänkt träna idag, men såå skönt! Gårdagens armhävningar kändes idag. Imorgon blir det vila.
 
Efter träningen gjorde jag en underbart god räksallad!
 
 
Den här härliga salladen innehåller gurka, tomat, fetaost, ris kokat i grönsaksbuljong, räkor, avokado och balsamico! Yummy! Sallad kan även tillsättas, men vår sallad som jag köpte igår(!) var rutten.
Detta blir även morgondagens lunch :)
 
Obs! Det är inte chokladsås. Det är balsamico. Härligt gott!

Känslan...

...då folk skriver/säger att de håller på och skriver på examensarbetet, då mitt eget ligger i bokhyllan!
 
Då är man såhär fjantigt lycklig och fri!

Tisdag 26.6

Bättre dag idag :)
 
Arbetsdagen gick bra. For hem via affären och fyllde på kylskåpet lite. Sen iväg på BodyAttack med Fia, som provade attacken för första gången. Svettiga blev vi båda två! Riktigt skönt att träna. Önskar att jag skulle komma igång med träningen ordentligt igen. För det finns ju ingen bättre känsla än efter att man tränat. Både kropp och själ mår bra. Kom på nu att jag borde stretcha nu. Annars blir det nog lite styvt här och var.
 
Väntar på att sambon ska komma hem från jobbet nu. Sitten iltapala!

Måndag 25.6

Jag är trött... Folk gnäller att de har 2 veckor till semester. JAG HAR ETT ÅR TILL SEMESTER!
Längtar till minisemestern i september.
 
Jag stör mig också på folk som aldrig kan göra något i tid. Det ska påminnas, påminnas och påminnas.
 
Nåja, då var denna klagovisa slut för idag.

Söndag 24.6

Då var den här midsommaren över. Har haft en lugn och bra midsommar, med bra sällskap, god mat och ingen krabbis! Igår var vi hos systers familj och vi åt så mycket så att jag fick ont i magen. Efter några medicinkurer gick det nog om sen :P
 
Idag har vi slappat ute hela dagen. Det har varit växlande väder och ibland har man huttrat och ibland har man haft varmt.
 
Nu väntar jag på att sambon ska komma hit så att jag får åka iväg till Vasa sen. Får och får. Han jobbar och jag vill säga hejdå innan jag åker iväg, eftersom han kommer först imorgon.

Varför solkräm är viktigt

Här är ett bevis på varför solkräm är viktigt!
 
 
Ni ser vilka områden jag inte nått. Det bränner!
 
En del tror att man inte blir brun om man smörjer in sig med solkräm, men det är inte sant! Man blir brun men inte röd. Jag skulle absolut inte kunna vara utan solkräm. Ni ser ju på bilden.

Midsommarafton

Jag njuter av strandlivet på Smulterö. Har varit där i princip hela dagen. Love it!
 

I-landsproblem

Jag har ett STORT problem för tillfället.
 
Jag har nyss blivit medlem i Hälsovårdarförbundet och har nu fått en välkomstpresent i form av ett presentkort och jag får själv välja vart jag vill att presentkortet ska gå, av dessa alternativ. Vart vill jag ens då!? Vad vill jag ha!?

Jordgubbar

Sitter och mumsar i mig svenska jordgubbar och melon nu. Mmm! De svenska jordgubbar smakar helt bra. Bättre än de uthemska jordgubbarna som smakar vatten, men ändå inte lika bra som inhemska. De duger bra ännu :)
 
Hade lite kortare arbetsdag idag. Slutade redan 14.30. For hem och kastade ihop lite mat, och tog sen en tupplur tillsammans med sambon. Sen upp igen och iväg på BodyStep. Tog i för brinn kära livet ikväll och pulsklockan visade 186 i maxpuls och 521 förbrända kalorier. Ganska bra det! Det är synd att man slarvat med tränandet nu sedan jag började jobba. Speciellt sommartid känner man att man måste ta vara på det vackra vädret utomhus.
 
Får se vilken dag jag åker hemhem. Antingen imorgon eller lördag. Det är konfirmationsfest på lördag på dagen :)

Onsdag 20.6

Jag har så fullt program nuförtiden efter arbetet så jag hinner inte träna heller. Jag kommer att sluta som ett fläskberg! Skämtosido. Jag har iallafall cyklat lite :)
 
Full arbetsdag och lite stressande till besiktningsstationen. Min lilla pärla gick genom! Så nu får jag köra i 1 år igen. Jag har shoppat hem ett par jeans. Använder i stort sett endast 1 jeanspar så jag tyckte att det skulle vara läge att köpa ett till så att jag kan byta om.
 
Jag har haft besök idag av syster och den äldsta. Nu är jag ensam och väntar att sambon ska komma hem från jobbet.

Tisdag 19.6

Sitter i soffan nu och känner mig tröööööött! Genast man sätter sig ner och lugnar ner sig så blir man trött. Borde hålla på med något hela tiden.

För tillfället väntar jag på att mina päron ska komma hit. Farsan ska på fotbollsmatch och morsan ska shoppa med mig :)
 
 
 
Edit:

Jag shoppade inget. Bara mamma. Det blev lite bråttom, men nog hann vi :)
Jag köpte den andra gräsklipparen på två veckor nu på Motonet. Som tur var det inte samma människor som betjänade mig. Den första skulle pappa ha och den andra farbror. Jag borde öppna en budfirma...

Sommardag

Det här är nog första dagen som det känns som sommar! Jag har varit ute sedan jag kom från jobbet. Då jag kom hem kastade jag bara in mina saker, packade en strandväska och tog på mig bikini under topp och shorts. Konstaterade att jag nog måste äta, så jag gick in på Kotipizza efter en Kotzone och satte mig sen på Brändö torg och åt, läste bok och njöt av solen.

Gick in igen efter nästan 1½ timme i solen. Bytte om och cyklade in till stan. Gick in på Gina Tricot och köpte en topp. Sen träffade jag Mari och vi åt glass och drack kaffe vid Franks café på torget i solen. Sen lite mera shopping på H&M. Köpte ett par arbetströjor och ett mysigt byxpar.

Vädret skulle få fortsätta såhär nu...

Söndag 17.6

Är ensam hemma och ska väl snart krypa ner till kojs med en bok. Ny arbetsvecka imorgon. Helgerna går alltför snabbt!

Helgen har iallafall varit bra. Fredagen chillade jag hos mamma och pappa, lördagen hos syster nr 2 och på 70 årskalas. Idag har jag varit hos mamma och pappa med syster nr 1. Ute har vi varit mycket denna helg!
Imorgon verkar det att vara fint väder också. Eventuellt strandväder?

Det blev ingen hoj i helgen. Men imorgon!




Barfota

Vilken härlig dag det har varit idag. Kl.9.30 plingade jag på hos syster i Tjärlax och gänget hade ganska nyligen vaknat. De klädde på sig och vi gick ut. Vi har lekt ute hela dagen. Vi har även ätit mat utomhus på gräsmattan och sprungit barfota. Härligt! Jag ska absolutligen ha en egen gräsmatta då jag blir stor. Älskar att man bara kan gå ut närsomhelst, och inte behöva planera då man ska gå ut.

Vi har nyss ätit grillad korv och makaroner. Namm!

Ikväll ska vi på 70 årskalas en stund.

Fredag 15.6

Äntligen fredag! Får vila ut i 2 dagar nu :)
Det blev lite ändra planer nu i helgen. Hade tänkt stanna här hemma i Vasa över helgen och inte göra något, men eftersom vi ska (förhoppningsvis) hämta biken så åker jag med till Närpes.

Dennis och jag åt nyss thaimat från restaurangen under oss, och det var så himla starkt så att det brann i munnen! Jag kunde inte tugga med stängd mun. Hahah! D sa att det var starkare än vanligt. Starkt var det minsann.

Sits

Idag var Dennis och jag till Motonet och köpte en mchjälm och sits åt mig. Sitsen är (som tur) en tillfällig lösning och jag kommer att få en riktig en senare, men det tar ett tag innan den kommer. Så den tillfälliga lösningen är en innerring från ett skottkärrshjul. Det lär vara den bästa sitsen, enligt bättre vetande. Jag undrar... Nåväl, vi lär väl se imorgon! :D


Och nej, det är inte mot hemorrojder.

Tänkvärt

Tänk på det här alla hundägare och framförallt alla med småbarn!




Blogg.se har uppdaterat sina sidor nu så allt ser helt annorlunda ut. Snokar runt nu och ser vad allt som finns.

Torsdag 14.6

Har haft en bra arbetsdag idag :) Jag trivs verkligen!

Jag är så himla trött efter varje arbetsdag. Hoppas det börjar avta, bara jag kommer in mer i rullorna. Det är tungt att använda hjärnan för fullt hela tiden. Nästan "tur" att solen gick i moln nu så att jag inte känner att jag måste ut :P

Vi ska åka och köpa en motorcykelhjälm åt mig nuuu :)

HD

Här är avslöjandet.
Vi kommer att bli ägare av den här i helgen:

 

Fan vad kul! Min sits där bakpå fattas ännu, men den kommer snart att vara där ;) Kriteriet för att få köpa denna var att det skulle finnas en plats åt mig också.

 

Så i sommar blir det roadtrip! Weeei!


Solsken

Så härligt då sommaren på riktigt börjar vara här :) Några grader till så är jag nöjd! Strandvarmt ska det vara.
Jag kom just in efter att ha suttit på Brändö torg med en bok och ätit creme brulée-glass. Den var riktigt god. Namm. Men fatta vad dyr bollaglass har blivit. 2,90€ för 1 boll och 4,50 (!!) för 2 bollar.
Lite färg fick jag iallafall

Snart ska D och jag åka iväg till Närpes ett varv. Ska kolla in en grej, som eventuellt blir vår snart. Avslöjar senare!

Tisdag 12.6

Lasagnen är i ugnen och väntar på att den ska få komma ur ugnen och sätta sig i min magsäck.
Jag sitter i  soffan och försöker med tvång hålla upp ögonen. Jag är så himla trött! Har fått en ovana att sova varje dag efter jobbet, vilket i sin tur gjort att jag gått så sent och sova, och på morgonen är jag jättetrött. Det här ska brytas, tänkte jag idag.

Ska åka till gymmet på BodyStep, trots det fina vädret. Borde vara ute, men det är ändå för kallt för att gå till stranden. Imorgon visade det ganska varmt på kvällen. Kanske dåå?

Måndag 11.6

Förlåt, men ni får inga nya bilder idag heller. Jag orkar helt enkelt inte :P

Sommarvärmen börjar så småningom komma fram, verkar det som nu. Häärligt! Bina och jag var till Amarillo ikväll och åt på terassen. Mätaren visade 19°C. Folk gick runt i shorts och t-skjorta. Inte jag dock. Efter dejten med Bina handlade jag lite mat på Citymarket. Så nu är kylskåpet fylld för några dagar iallafall.

Dagens arbetsdag gick bra! Trivs riktigt bra på rådgivning.
Ärligt talat så trodde jag inte att jag skulle känna att det är bråttomt på rådgivningen, men det fick jag känna på idag. Blev till och med övertid. På praktiken kändes det som att det aldrig kan bli stressigt på rådgivning :P Men där hade jag fel. Heheh.

Söndag 10.6

Hemma i Vasa igen. Ska snart gå och lägga mig så att jag orkar upp i jobb imorgon. Imorgon kan man säga att man karriär PÅ RIKTIGT börjar, för imorgon står jag på egna ben (fast jag har ju som tur mina kollegor i rummena bredvid att fråga av vid behov). Ska bli riktigt kul. Får en mjuk start med att ha endast 3 barn imorgon. Tänkte jag skulle hinna och prata med förmannen lite imorgon också, för jag har några frågor.

Ni får veta mer om min helg en annan dag. Orkar inte nu. Ska även försöka få upp lite fotografier.

Godnatt

Lördag 9.6

Bröllopsdag, födelsedag, barnvaktsdag...

Jag ska iallafall till Närpes och köpa cykel! Wiiii! :)

Fredagsmys

Är ensam hemma och väntar hem herren i huset.
Jag har hunnit returnera en grej till H&M (inte min sak), äta tacos, duscha, betala räkningar och sy upp en klänning.

Nu ska jag kolla film.

Fredag 8.6

Min hjärna har säkert gått på övervarv den här veckan, för nu är jag riktigt slut! Jag har hunnit ta en powernap och jag skulle kunna sova mera. Tur att det är helg nu och 2 (läs: 1) sovmorgnar. Det har varit så mycket att ta in den här veckan.

Det som stör mig mest är att barnrådgivningsverksamheten just nu är i en ändringsfas. Förut skulle alla 5 åringar till läkaren, men nu enligt det nya ska alla 4 åringar. Så det här året då går vissa 5 åringar till läkare och vissa 4 åringar. Det s.k. LENE görs på 3, 4 och vissa 6 åringar. 5 åringarna görs från hösten. Ååh, råddigt! 5 årsgranskningarna görs enligt det gamla. Det "gamla" som jag aldrig gjort! Men tack och lov att jag har så bra kollegor, så de sa att jag får lägga alla 5 åringar åt dem eftersom det är onödigt att jag lär mig något gammalt som kommer att gå i graven i höst. Meeen, bara jag kommer in i rullorna kommer nog allt att gå bra :)

Ser så fram emot att få jobba på riktigt nästa vecka!

Imorgon åker jag hemhem. Ska köpa cykel. Grannaffären här på Brändö hade inget jag ville ha. Även han rekommenderade Crescent, så det blir en sån imorgon. Bäst att sponsra den lilla affären i Närpesien.

Torsdag 7.6

En arbetsdag till och sen är det helg. Imorgon slutar jag redan kl.14.15! Weei! Efter jobbet MÅSTE jag iväg till grannaffären och kolla in cyklar. För hittar jag inget annat är jag cykelägare på lördag. Har reserverat en cykel i Närpes, men har ändå tänkt att jag ska kolla här på Brändö ännu innan jag bestämmer mig helt. Jag har bara haft så fullt upp den här veckan. Har även varit så trött efter jobbet varje dag så att jag sovit en stund och affären stänger 17.00. Men imorgon!

Har haft en gemytlig födelsedag idag :) Fick oväntat besök av syster R och sonen E. Vi for alla 4 in till stan och åt kinamat. En restaurang som D och jag besökt ett par gånger så att ägarinnan vet utantill vad vi ska äta och dricka. Hehe :) Gott var det iallafall!

Efter maten bar det ut på "Det händer på Brändö torg". Vi gick bara ett varv där och D tävlade i vem som har den starkaste handkraften. Det var jag som sa att han måste tävla så att vi vinner något! Han var iallafall starkast för dagen då han klämde, men vi får väl se sen om han vunnit ;)


De heltkierers!

23

Då är man 23 bast då. Känns inget annorlunda :P

Jag har haft en bra arbetsdag. Har varit helt självständigt idag, vilket har varit riktigt kul! Imorgon sista dagen som jag är på introduktion. Tror det råkade vara så att vi inte hade en enda klient imorgon i och med att det kom en avbokning idag. Får se vad vi hittar på då. Väntar tills måndag då jag får jobba på riktigt :)

Mumsar i mig lite choklad som jag fick till födispresent av Fia och Johanna. Mmm.. Snart åker jag iväg med Dennis, syster R och minstingen och äta kinamat! Mitt önskemål nu då det är jag som är födelsedagsbarnet ;)

Epilator

Jag lever!
Presenten jag fick var, som rubriken säger, en epilator. Jag valde ju den förstås själv :)

Den är av märket Braun Silk Epil 7 Xpressive Wet & Dry. Den ligger i prisklass där mittemellan. Inte den billigaste och inte den dyraste. Jag är jätteglad att han (läs: jag) köpte en man får använda i vatten. Så jag använde den medan jag duschade. Vattnet lindrade verkligen smärtan! Att använda epilator känns lika som att tatuera sig :P
Man vande sig med smärtan, och enligt anvisningarna tar det mindre sjukt för varje gång.

Får se nu bara hur länge jag får vara utan hår på benen!



Födelsedagspresent

Nu ska jag prova min födelsedagspresent som jag fått av sambon. Den kom på posten idag och jag öppnade paketet trots att födelsedagen är imorgon ;)

Det kommer att göra ONT!
Ni får rapport efteråt :)

Onsdag 6.6

Trött Amanda här. Borde få ändrat på min vana att gå och lägga mig så sent. Borde helst få en timmes sömn extra. Dag nummer 3 har jag framför mig. Har endast 2 klienter kl.8 och 9. Får se vad vi hittar på då annars. Lära mig programmet?

Idag efter jobbet ska jag dra iväg med en vän till Lady Line på BodyAttack kl.17.30. Så det blir inte så mycket vila där emellan. Men träna bör man.

Nu måste jag åka till jobbet.

Kaffekalas

Gästerna for nyss hem. Har haft födelsedagskalas här ikväll. En orsak att samla vännerna för att prata dittan och dattan ;) Hade lite varierande samtalsämnen om vårdjobbet, insekter och sommaren överlag.

Kakan jag provade baka var jättegod! Riktigt lyckad, fastän jag var lite skeptisk mot speciellt botten i början. Men det var en fullpoängare. Iallafall för den som gillar choklad.



Klicka på bilden för att komma till receptet.

Arbetsdag

Är trött efter dagens arbetsdag. Det är mycket att ta in, och idag har jag känt mig lite som studerande igen eftersom jag får introduktion hela veckan och idag har jag mest suttit bredvid och kollat på. Det är ju lite andra rutiner än vad jag lärt mig så jag inspekterar detta nu. Nästa vecka sitter jag ensam i rummet.

Nu kokar jag nypotatis och bakar en kaka tills imorgon. Kakan har jag aldrig bakat förr så får se vad det blir till. Det kommer några kaffegäster på födelsedagskaffe imorgon :)

Nu måste jag diska.

Karriär

Imorgon börjar min karriär som hälsovårdare! Hjälp!

En dag till med kalas

Sitter i Kalax för tillfället och väntar på att Dennis ska bli färdig. Ska börja åka till familjen R och förbereda kalaset, som börjar kl.16. Det är sista kalaset på lite mindre än 3 veckor nu :P Skönt med lite paus!
Idag är det E och jag som är födelsedagsbarnen. Vi ska grilla hamburgare och äta lite tårta. Efter kalaset åker vi iväg till Vasa igen.

Gårdagens kalasande gick bra. Var hos Lina först där det serverades traditionell tårta och smörgåstårta. Sen for vi till kusin Mia-Lina där det serverades rökt lax, sallad, potatissallad, semlor, köttbullar. Riktigt bra att få två olika varianter :) Vackra studenter båda två iallafall!

Tänk, imorgon börja ju jag jobba!

Studentkalas

Ska snart hoppa i duschen och göra mig färdig inför fest. På grund av det tråkiga och kalla vädret skippar jag klänningen och kör byxor idag. Tänk för 4(!) år sedan då jag blev student var det så himla varmt och fint så att man inte ens kunde ha på sig strumpbyxorna. Nu visar mätare 9,8 grader och regn. Huudå!

Jag har varit och kollat på en cykel idag. Den KANSKE blir min nästa lördag. Jag ska över till grannhuset på Brändö och kolla ännu innan jag bestämmer mig. Men jag tror... :)

Ha en bra dag!

Hemhem

Snart åker D och jag iväg till Närpes. Jag och syster R ska och handla ingredienser inför kalaset på söndag. Det ska även bakas något redan idag. Vi kommer att grilla hamburgare och ha en födelsedagstårta. Det är nämligen systersonen E som fyller 1 år på tisdag och jag själv fyller 23 på torsdag :)

Ikväll är det Let's Dance final. Imorgon är det studentkalas, och jag ska åka på två st. Räcker bra!

Jag ska njuta av de sista lediga dagarna nu. Jobbet kallar på måndag och då jobbar man kanske i ett år innan det blir semester nästa gång ;) Bara man har jobb vill säga!

RSS 2.0