Smartphone

Ja, då var man ägare av en smartphone. Nödvändigt? Nä. Lite godis för själen? Ja.
 
Dessutom trillade ett oväntat lönekuvert ner i postlådan idag, så jag har inte alls dåligt samvete.
 
Följ mig på Instagram på namnet: amaastrom
 
Nu kan jag även följa med vad som händer på andra sidan potten hos min vän!

Måndag

Måndagen är snart över för den här veckan. Har måndagar som min slappardag och inga måsten får komma i min väg. Dem tar vi sen. Imorgon ska jag och träna!
 
Har börjat fundera lite på julklappar nu. Med tanke på att man har ett huslån känns det lite svidigare att köpa en massa saker åt andra, men jag vill ändå ge bort julklappar. Det är så mysigt i sig att glädja andra. Även kul att få ;D Det skulle vara bra om min handarbetsmotivation skulle hitta hem.
 
 
 
 
Jag skulle också vilja åka till Stockholm för att hälsa på vännen M. Bara de skulle sänka flygpriserna liiiite. Tack!
 
 

Helgen i korthet

Nu är det söndag igen och ännu en arbetsvecka framför.
 
I fredags var det tjejkväll här och vi hade det jätteskoj! Vi åt en massa så magen var riktigt stinn. En hel del skratt blev det också.
 
Lördag for jag med mina sommardäck till Närpes där det var riktigt mycket snö. Mycket mera än vad det varit här i Vasa (ja, jag pratar om Vasa fastän jag sitter på Korsholmssidan, Vasa är faktiskt bara ett stenkast från...). Det gick iallafall bra, men jag körde max 80 km/h. Sen bytte sambon däcken åt mig, men mig som lite hjälp där på sidan. Efter det blev det for jag till Tjärlax och fixade färdigt cupcakesen. Har tyvärr ingen bild nu just. Men ungefär såhär, fast rosa:
 
 
Idag vaknade jag hos mor och far. Sambon for tillbaka till Vasa igår redan för att åka i nattjobb. Det hade blivit vintertid under natten. Imorgon på morgonen kommer det att kännas underbart att få sova en timme extra. Men nu just känns det som att den här kvällen är evigt lång. Och i morse vaknade jag 8.30 och enligt den nya tiden var ju klockan bara 7.30. Stackars dem med småbarn.
 
Ikväll har jag myst med sambon. Jag har provat göra egna chips och de blev riktigt bra. Det var bara att skiva potatis och rada ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 150 grader och ha in dem i 20 minuter. Ta ut och salta och pensla med olivolja om man vill. Lägg in i 10 minuter till. Klart! Jag gjorde en plåt med olja och en utan. Föredrar nästan de som var utan, eftersom de blev knaprigare. Men nyttigare chips än köpis!
 
Nu ska jag vänta på Solsidan och sen ska jag kasta mig i sängen.

Tjejkväll ikväll

Ikväll kommer brudarna hit på tjejkväll! Jee, vad kul! Har väntat på denna kväll länge.
Vi har som tradition att vi kör med knytkalas så här ska det käkas mat :)
 
Jag har gjort pizzabullar och sen har jag bakat cupcakes till Melinas kalas imorgon och det lämnade några extra så vi får provsmaka ikväll redan :)
 
Det har varit en helt sjuk arbetsdag idag så det är jätteskönt med fredagkväll och helg nu.
 
I'm ready for my girls.

Snö

Årets första snö är här och jag har sommardäck på bilen :/ Hoppas det inte fryser på bara. Jag vill komma ända fram till Närpes på lördag :P Då ska jag byta däcken på bilen, för det lär ju inte bli varmare väder.
 
Ikväll har jag städat hela lägenheten. Imorgon är det tjejkväll här! Vi ska äta en massa gott och umgås :)
 
Före tjejerna intar hemmet så ska jag baka cupcakes till Melinas kalas på lördag. Ska göra allt förutom frostingen färdigt imorgon och sen göra ja frostingen på lördag. Gör på det här viset i och med att jag åker till Närpes först på lördag.
 
Skönt att ligga på soffan nu...

Filmhelg

Den här helgen har jag verkligen slappat och kollat film. Har nästan varit för slapp :P
 
Jag har kollat tre filmer och de är:
 
 
 
 
 
 
Alla tre är sevärda!
 
Den första har ett bra budskap och den är riktigt sorglig.
 
Den andra är en komedi. Även med ett bra budskap.
 
Den tredje är en riktigt bra thriller, baserad på Liza Marklunds böcker.

Lördagschill

Ett märkligt fenomen med mig är att jag stressar så att jag ska hinna ta det lugnt :P
 
Nå, jag har iallafall sovit till ca 10.30-tiden idag. Lagat mat, tittat på tv, legat på soffan, druckit te och börjat läsa i min nya bok. Ganska skön lördag med andra ord. Chillandet fortsätter. Ska kolla film senare ikväll.

Blogresponse

Nu har jag skaffat mig blogresponse! Fråga på...
 
 

Fredagsmys

Ikväll får jag ha fredagsmys för mig själv. Sambon är och vakar i hela 4(!) nätter. Hohho. Så jag tänker ha egentid för fulla muggar :)
 
Det är äntligen fredag och det ska vara så skönt att bara vara hemma och inte göra någonting. Har tagit fram en bok och försöker intala mig själv att jag ska orka läsa imorgon. Ikväll ska jag kolla X-factor.
 
Annars så på jobbet igår hade vi en temadag för eleverna. Vårt syfte var att berätta lite om elevvården så att eleverna vet vart de ska vända sig för att få hjälp. Även så att eleverna ska få ett ansikte på var och en. Det är en lägre tröskel att gå till någon då man fått ett ansikte på en person. Vi hade gäster från Ungdomsstationen Klaara, Tonårspolikliniken Folkhälsan, Ungdomspolikliniken och -avdelningen (det är alltså ungdomspsyk, men det klingar bättre att skippa ordet "psyk") och sen förstås skolans elevvårdspersonal; jag hälsovårdaren, kuratorn och psykologen. Sen hade jag bjudit in två personer som kom och föreläste om "Barn till missbrukare". Det berörde många! Hoppas också att det hjälpte någon. Och det tror jag. Jag är så stolt över att Maris och mitt examensarbete lever vidare även efter våra avslutade studier!
 

Nej, nu ska jag återgå till soffmys :)

Veckorna går...

Förra veckan sniglade sig fram. Det var höstlov på skolan och jag var då istället på mottagningen torsdag, fredag och måndag (igår). Jag är van att vara på mottagningen på fredagar, så då kändes torsdagen som fredag. Bläää. Den här veckan däremot kommer att kännas kort, eftersom jag var på mottagningen igår, är på skolan 3 dagar och mottagningen igen på fredag :) 3 days to go av den här veckan!
 
Jag är annars riktigt trött idag. Ska inte göra någonting alls. Bara slappa och titta tv.
 
Jag var in till stan efter jobbet och investerade i nya jeans. Det blir ca 1 par jeans per år för mig :P Älskar Crocker-jeans! De har de senaste åren varit mina favvisar. Inte så himla dyra heller, vilket är bra! Har ägt ungefär 3 par av det märket ända tills de gått riktigt sönder. Har varit svårt att skilja sig från dem. Men nu har jag ett nytt par! Jeij! De föregående blev kastade efter att vi flyttade, eftersom de bara gick mer och mer sönder vartefter jag bar flyttflådor :P
 
<3

Torsdag

Idag har jag jobbat på läkarmottagningen och hela dagen har det känts som fredag, eftersom jag vanligen är där endast fredagar. Men icke, det är "bara" torsdag. En arbetsdag till före helg. Det är bara 6 timmar imorgon, så det kommer att gå snabbt.
 
Ikväll har jag kokat Paholaisenhillo. Det har så fult namn på svenska så jag använder hellre det finska :) Gott blev det! Jag har tänkt att jag ska prova göra min egen variant av Chicken pocket någon dag. Och i den ska det finnas paholaisenhillo. 
 
Imorgon kommer vårt nya kök! Äntligeeeen! Bara jag får en energikick så kommer ni att få se före och efter-bilder.
 
Nu Salkkarit.

Bara lite småskoj...

Ikväll har jag varit på en föreläsning om mobbning ur den mobbades synvinkel. Intressant. Vi fick även hans bok som gåva så den kommer jag verkligen att läsa. Boken heter "Bara lite småskoj..." av Henrik Aalto.
Vi var en massa föräldrar och elevvårdsgruppen som satt i publiken nu, men det skulle vara intressant att höra vad han brukar föreläsa åt ungdomarna. Han lär beröra väldigt mycket.
Mobbning kan verkligen förstöra någons liv totalt och i många, många år.
 
Annars har jag haft en helt bra dag. Imorgon är det dagsverksdag för eleverna så jag kommer att göra en massa pappersarbete. Det behövs!
 
Den kommande helgen kommer jag att stanna här hemma. Jag behöver få göra ingenting en helg. Jag har varit till Närpes i 4-5 helger i rad så nu får det vara lite paus. Och här hemma har det varit mycket på gång också, så en lugn stund har man inte haft.
 
Snart sovadags!

Översvämning

Har för ca en timme sedan kommit hem från Närpes. I Närpes är det typ översvämning. Åkrarna ser ut som sjöar (utan att överdriva), några vägar är översvämmade (jag var tvungen att köra genom en sån väg), Närpes å är överfylld. Över en bro forsar vattnet.
 
Men då har de det ännuvärre i Lappfjärd där de har riktigt mycket vatten på gårdar så folk har vatten i källarna. Usch! Tänk att sådant här kan hända här i vårt lilla trygga land. Det är så ju sånt man ser på tv bara.
 
 
Här är bron nära mamma och pappa. Normalt är vattnet flera meter under bron.
 

Snart är det läggdags. Ska orka med en ny arbetsvecka! Nästa vecka har Vasa stads skolor höstov to, fre och må så då kommer jag att vara på läkarmottagningen. Men jag har MASSOR framför mig på skolan kommande vecka.
 
Gonatt

Jättetrött

Idag har jag haft min karriärs första läkardag på skolhälsovården. Vi har haft riktigt mycket att göra så nu är jag urslut. Jag orkade inte åka och träna ens. Tänker bara slappa på soffan resten av kvällen.
 
Det hände en rolit incident idag. Kanske lite mindre rolig för den andra. Jag skulle gå till en klass och hämta en elev, jag knackar på och en lärarvikarie öppnar dörren och säger "Välkommen!" och jag bara "öh, tack?" och sen kallar jag på eleven och går iväg med eleven. Den där stackars vikarien trodde säkert jag var en elev :D Heheh.
 
Så kan det gå! Äntligen fredag imorgon. 6 timmar arbete har jag framför mig och sen tar jag helg!

Ny vecka

Hola!
 
Jag har haft så fullt upp så jag har inte hunnit skriva någon blogg. Jag har knappt varit in på datorn tycker jag. har 135 inlägg olästa på bloglovin :P
 
Det jag har pysslat med är en resa till Åbo tillsammans med mamma, syster R och systersonen. Vi har umgåtts, ätit gott, sovit på hotell, ätit hotellfrukost och varit till Ikea.
 
Möblerna har anlänt till vårt hem så de står på sina platser :) Äntligen! Nu är det bara det stora dilemmat med vad man ska lägga PÅ hyllorna och byrån så att det ser snyggt ut. Håhhå. Får väl prova sig fram lite. Och jag lovar, det kommer bilder snart!
 
Jag hämtade annars ut mitt Ellos-paket idag. Hade beställt hem gardiner och där ser jag 3 st gardiner. Inte 3 par, utan stycken. Den ena var bara 1 gardin och den andra var ett par! Skiiiit! Och då vi skulle lägga upp lackhyllor igår så märker vi att den ena saknar uppsättningsmekanism. Det går bra nu.
 
Nu ska jag kolla tv en stund...

RSS 2.0