Snöyra

Är hemma sista dagen nu. Imorgon är det praktik som gäller. De två sista dagarna. Sen är det ledigt i en vecka. Eller "ledigt", för M och jag ska skriva på utvecklingsarbetet så att det bara glöder om fingrarna.

Känner mig mycket bättre idag än igår. Tur att handledaren tyckte jag skulle ta en dag ledigt till, det behövde jag verkligen. Har till och med kastat mina sängkläder i tvätten och tagit fram nya. Här ska bacillerna utplånas!


Medan jag varit sjuk har jag läst den här boken:


Betyg:
3 av 5 Amastjärnor

Intressant och lärorik bok. Har ett bra budskap. Natascha skriver om sina 8 år i fängelsehålan. Boken beskrivs från den synvinkeln då hon redan är fri, så den är inte jättejättespännande. Ibland kan boken verka lite lång, men man vill ju ändå veta hur boken slutar, och slutet är bra. Hon är en självständig kvinna med egna åsikter, som verkar störa många där ute i världen.

Bättre

Jag är på bättringsväg. Jag har iallafall ingen feber men jag känner mig inte frisk. Är snorig, hostig och huvudet känns tungt. Blir att ta en dag ledigt till. Torsdagen kommer vi att vara bort hela dagen och det vill jag orka med.

Har egentligen inget intressant att berätta åt er. Har bara legat på soffan och degat. Jo, en intressant sak. Vi har satt ut ett Event på facebook angående klassfest för vår lågstadieklass tills i sommar. Det är ju 10 år sedan vi gick ut lågstadiet! Då ska vi samla hela gänget och fira. Något att se fram emot!

Bajbaj

Sjuk

Ligger och har feber nu. Kollar på Våra bästa år, som alltid förr då man var sjuk. Kände mig lite krasslig redan på lördagen, men hade ingen febermätare att kolla om jag hade feber. Igår hade jag upp till 38°. Det är någon bacill som går runt i familjen verkar det som.. Så idag blev det ingen praktik. Hoppas att jag kan åka imorgon.. Det är ju sista veckan så jag vill inte missa en massa timmar nu.

Förra veckan bestod av 3 vikariatdagar på FHV, Bodyrelaxation på fredagen, 15 årskalas på lördagen och inget desto mera då :)

Vikarie

Håller på och skriver lite på hemtenten i skolhälsovård. Har egentligen ingen aning vad jag skriver om då jag inte börjat praktiken ännu. Tänkte att jag skulle spara den tills dess, men jag ville ändå börja och kanske få den inlämnad någongång.

Idag på praktiken fick jag plötsligt agera vikarie i och med att den ena hälsovårdaren var sjuk. Det var kul! Visserligen tjänade Närpes stad på att ha gratis arbetskraft :P Men det positiva är ju att jag fick lära mig mycket. Kul att få ha ansvar.

En annan nyhet är jag glad över också! Nu behöver jag inte grubbla längre :)

Livlig söndag

Vaknade upp i svärfars hus tillsammans med sambon i morse. Jag hade sovit så otroligt gott med sambons armar runt mig. Tyvärr hade han lite bråttom tillbaka till Vasa idag, så vi har inte hunnit umgås desto mera. Tur att han kommer hit igen nästa helg.

Blev skjutsad till mamma och pappa. Jag satte mig i bilen och for över till familjen R där äldsta killen var på väg till oss för att leka. Så då styrde jag kosan tillbaka hem till mamma och pappa. La på mig en massa utekläder och lekte i snön. Skidade lite där emellan på vår åker. Lite senare kom en lite dam hit också. Pulkade och busade lite till.

Nu är magen full av våfflor och jag är trött. Imorgon en ny vecka med praktik. Den andra och den nästsista veckan.

Helg

Skönt med helg efter en vecka på en ny praktikplats! Veckan har gått fint och idag har varit den tråkigaste dagen i och med att det bara var administration idag. Skönt att sluta 14.00 iallafall. Jag promenerade hem, gick och la mig ner i sängen och vaknade kl.16 igen. Så himla skönt.

Jag ska snart promenixa iväg till gymmet på BodyRelaxation med syster J. Hoppas jag blir både lugn, vig och stark nudå.

Ikväll ska jag och mamma ha tjejkväll, eftersom pappa är borta på något möte. Bara slappa och ta det lungt.

Äntligen kommer sambon hit imorgon!

En trött en

Åh, vad jag är trött nu! Jag ska inte göra ett pip ikväll. Bara ligga på soffan och inte göra någonting. Kanske så mycket som att andas och att tänka lite. Jag har haft fullt upp varje kväll nu. Telefonen ringer hela tiden :P

Praktiken går det bra på. Har haft en egen patient idag och det gick riktigt bra. Jag trivs iallafall med hälsovårdaryrket överlag!

Nu ska jag inta vågrät position.

Praktikdag nr2

Oj, vad jag är trött nu. Tror nästan att jag snart ska gå och krypa ner i sängen och läsa en bok. Det tar på att vara på praktik. Mycket att ta in.

Jag har varit på två arbetsplatsbesök idag till två växthus (surprise här i Närpes). Vi har haft det riktigt kul med min handledare och min syster. Vi har skrattat så att tårarna sprutat! Jag kan iallafall inte klaga på att jag har en dålig praktikplats.

Inatt har jag sovit riktigt djupt. Somnade och vaknade. Kändes som jag sovit i 2 minuter. Dessutom låg jag i samma ställning som då jag somnade! Hahah. Jag rör mig inte mycket då jag sover.

Ha d!

Flyttat

Sitter hemma hos mamma och pappa nu. Har flyttat hemhem och ska vara här 6 veckor, rättare sagt 3 veckor + 1 vecka Vasa + 3 veckor här igen. Det är praktik som gäller imorgon! Företagshälsovård som första. Jag kommer dessutom att få samarbeta med min syster som är fysioterapeut under denna praktik.

Jag har nyss skottat snö på hela vår gård. Tungt! Har varit ute ca en timme. Tur att det var lätt snö iallafall. Fick iallafall lite träning på samma gång!

Snart ska jag gå i bastun och efter det ska jag krypa till kojs med en bok.

Vår nya president är vald!

Lördagsmys!

Vilken skön lördag jag har haft idag! Har tagit det lilla lugna. På morgonen ringde de visserligen från jobbet och frågade om jag kunde komma i jobb idag, men jag hade ryggrad att säga nej. Vill spendera de sista timmarna med sambon innan jag åker iväg till Närpes imorgon.

Vi har varit och handlat nyss, och snart ska jag göra pepparbiff med svampsås, stekt sparris och klyftpotatis. Gott! Så hela kvällen ska vi äta gott och slappa. Ligga på soffan bredvid varandra och kolla på tv.

Har sagt hela veckan att jag borde packa väskan, men ännu har jag inte gjort det. Tror det får bli imorgon innan jag åker iväg. Det orkar jag inte tänka på ikväll. Det är ju iallafall bara 3 veckor jag ska vara där nu först så jag behöver inte lika mycket som sist.

Ha en bra kväll!

Med en tekopp i handen

Skriver lite på utvecklingsarbetet nu för tillfället och kollar på samma gång över lite material till min undervisningssekvens. Det är bra att vakna tidigt ibland. Skönt att bara ta det lilla lugna!

Har skjutsat sambon till praktiken igen. Men vi blev mindre glada då vi kom ut. Alla motorvärmarsladdar var utdragna på vår parkering. Kul det i -30 grader! Jag har fördomar om vem det är :@
Så då satte vi i motorvärmaren och gick in tillbaka en stund. Sambon kom visserligen lite för sent till praktiken, men vi skulle ju inte ha fått igång bilen annars.

Har också fått en tandläkartid fixad äntligen. Jag fick komma redan 28 februari, så det var ju rena lyxen! Hade fram maj uppletat i kalendern. Fast jag bävar lite. Har inte varit sedan jag var NÄSTAN 18 år, 17 år och fick det gratis en sista gång.

Ska dricka min tekopp, trycka i mig en banan och sen åka iväg på en kort handledning till skolan!

Träna

Väntar på att S ska ringa ifall hon fick igång bilen och kommer till gymmet med mig eller inte. Tänkte iallafall att jag skulle gå på Sh'Bam ikväll. Känner mig trött och slö efter allt sittande inomhus idag.

Svinkallt är det ute också! Har skjutsat sambon till och från praktiken idag så att bilen ska få ha på motorvärmaren och inte frysa sönder. Var till M idag och skrev lite på utvecklingsarbetet och då parkerade jag i torggrottan bara för att inte förstöra bilen i kylan. Inte så billig parkering, men billigare än en ny bil.

Oj, nu måste jag hänga upp tvätten!

To do

Håller på att checka av min "to do"-lista som är mycket lång! Just nu precis håller jag på att städa. Ska bara lägga rena sängkläder i sängen så är jag färdig. Efter det ska jag lägga mig på soffan och chilla, för jag har varit igång sedan jag kom hem från skolan idag.

Genast efter skolan for jag och postade lite Syrrans Garderob-paket, tankade bilen, åt mat, satt igång tvättmaskinen, vikt in ren tvätt i skåpet, sytt två par av sambon byxor, dammsugit, tvättat golvet, torkat damm, tvättat badrummet, satt upp nya gardiner, ansökt om kommunalt studiestöd, printat praktikpapper och nu har jag på någon president-debatt på tv i bakgrunden.

Hohho. Listan är lång.


RSS 2.0