Ordentlig frukost

Ni kommer väl ihåg att frukosten är viktigaste målet på hela dagen! Vad äter ni?



Jag äter numera oftast en tallrik med gröt. Här gröt med hemmagjord äppelmos. Gott!


En dag på stan

Drog iväg på stan på eftermiddagen idag för att kolla på lite kläder. Blev lite shopping faktiskt fast lönen kommer först imorgon(!). Jag kan visa er senare vad jag köpt! Har inte shoppat på gud vet när så det kändes riktigt kul.. Hittade dessutom ett par jeans, som jag satte undan tills imorgon. De jag hittade är från JC, men sen var jag in på Carlings och provade de omtalade DrDenim-jeansen. Faktiskt skitsköna, men jag tror jag kör på JC iallafall. Kändes som bättre kvalitet. Lite beslutsångest men!

Sen blev det ju ännu bättre då syster R ringer och frågar om jag är hemma ikväll, ifall de ska komma med familjen till Vasa. Såklart sa jag ju ja! Så nu har jag fått busa med lillkillen ikväll. Så passligt då sambon haft sitt första kvällsskift på VCS psykiatriska enheten.

Har även planerat helgen lite. Jag tänkte ha födelsedagskalas åt mig själv på lördag. Vet inte riktigt var vi ska kalasa eftersom mamma och pappa renoverar köket, syster R är höggravid och har beräknat datum 2 dagar efter och syster J spyr nu just. Men det är bara måndag ännu!

Jag ska även berätta i ett annat inlägg vad jag kommer att bjuda på!


Träning

Träning är en passion i mitt liv och jag tränar för att må bra. Jag tränar inte för att gå ner i vikt, utan jag fungerar bättre som människa om jag får träna. Samma är det med min sambo som älskar träning. Tack vare att vi är två i samma hushåll som gillar att träna så sporrar vi varandra och tar oss till gymmet.

Har även märkt hur viktigt det är att ha någon att träna med. Jag är en sådan person som kan åka ensam och träna, men jag kan inte förneka att det är mycket roligare då man är fler! Har i vinter fått träna med S och det har varit enormt kul. Några gånger då man varit mycket trött och innerst inne inte velat till gymmet så har man släpat sig dit för att man inte vill svika vännen.

Så ta med en kompis och börja träna! Ni sporrar varandra!


Jag kommer att ge er tips om träning och kost. Jag älskar mat och jag älskar träning. De går hand i hand!



Vitlök- och limemarinad

Det börjar ju bli grillsäsong igen och i år är jag riktigt taggad på att hitta goda marinader!
Har googlat runt för att hitta olika recept på marinader och i helgen provade vi en kandidat. Dock regnade det i helgen så det blev ingen grillning, istället stekte vi biffarna.

Goda blev de iallafall!


Bild lånad från Google


Här kommer receptet på vår första kandidat:



Vitlök- och limemarinad
- 4 biffar

1 ½ dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
saften av 1 limefrukt
½ dl vitt vin
3 msk honung
½ tsk stött rosépeppar


Blanda ingredienserna och lägg i en plastpåse. Låt påsen ligga
i kylen i minst 2 timmar, men helst över natten. Vänd påsen
med köttet en par gånger så att marinaden fördelas över köttet.

 


Handledning

Godmorgon!

Jag har inga läsare ännu, men jag skriver åt folket iallafall ;) Håller bloggen lite hemlig ett tag tills jag fått den uppbyggd.

Jag och M ska snart dra till skolan på handledning av examensarbetet. Ni som inte vet så gör vi ett examensarbete om stöd till barn med missbrukande föräldrar. Sååå intressant! Jag kan skriva mer om det sen i ett annat inlägg.

Nu ska ge mig av till skolan. Förhoppningsvis för sista gången i vår!

Våfflor med havregryn

Tjenaa! Den här nya bloggen kommer nu alltså att gestalta min passion i livet, nämligen mat, träning och handarbete. Nog kommer det säkert att komma in några rader om min vardag också.

Jag vill dela med mig av mina tips och därför ville jag starta denna blogg!

Här kommer första receptet i denna blogg.. De här våfflorna är så himla goda! De är mera "matiga" tack vare havregrynen.

OBS! Kom ihåg att det är en enorm sats! Tror jag räknade en gång att det blev 24 våfflor av en smet. Så jag har numera kört med en halv sats åt mig och sambon.




Våfflor med havregryn

3 ägg
1 l mjölk
3 dl vatten
1 dl socker
2 tsk salt
3 dl havregryn
9 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smält smör/margarin

Blanda ihop allt  förutom margarinet/smöret och låt stå och dra minst 1 h före gräddning.
Blanda i det smälta margarinet/smöret just innan gräddning.











ENJOY!

Välkommen till min nya blogg!

Har tänkt jag ska börja skriva blogg igen, men jag vill lämna den gamla åt sidan och börja om från början.

Ska fixa lite med designen och göra den hemtrevlig!

Enjoy!


RSS 2.0