Det närmar sig

Nu har jag packat ner nästan alla mina saker i flera väskor. Hur många väskor som helst, så jag har varit tvungen att prioritera vad jag ska ta med nu i helgen. Jag ska sitta på med en granne till Vasa så jag kan väl inte ta med hur många väskor som helst fastän jag anropade på facebook om jag får sitta på med någon till Vasa i helgen och att jag har 8 veckors packning med mig. Hon sa iallafall att hon har stor bil. Får se om hon ångrar sig då hon ser min hög med väskor ^^

Idag har det varit läkardag på praktiken och jag har tagit de flesta barnen helt själv, i och med att mina handledare varit på möte idag igen. Men det har gått bra! 2 dagar kvar nu.

Tänk de ringde från skolan idag också och frågade lite hur vi hade det. Våra lärare är sjukskrivna för all framtid ser det ut som. Nämen, de började med sjukskrivningar då vi började i höst och ännu är de sjukskrivna. Iallafall hade skolan för en gångs skull ordnat så att NÅGON iallafall meddelar hur läget är. Det är inte ofta det händer.

Överraskningen åt hälsovårdarna är gjord tills fredagen. Det är en sak som ska stelna ordentligt så jag tänkte jag ska göra den i tid.  Det är något som är GOTT! Iallafall för den som gillar sött.

Jag har också varit duktig och skrivit praktikrapporten och dagboken. Så nu är pappersjobbet färdigt! Äntligen.

Sista praktikveckan i Närpes

Nu är jag på sista praktikveckan här i Närpes. Det närmar sig! Snart får jag flytta hem igen. Ja, det ska bli riktigt skönt att komma tillbaka till vardagen igen och mitt hem.

Ser också att det är hela fem dagar sedan jag har skrivit senast. Så är det då man faktiskt har ett annat liv än datorer och bloggar också. Jag har iallafall tränat, ätit god mat, umgåtts med mina syskonbarn, firat lillajul, varit på loppis o.s.v. Mycket program. Julkorten är klara och adresserna har jag skrivit färdigt. Det röda kuvertet är skaffat och frimärkena är påklistrade. Nyss klickade jag hem en klänning till julen från Nelly. Tänkte NÄSTAN tänka att det inte är meningen att jag ska ha en ny klänning i år. Den första jag ville ha hann någon annan klicka hem klänningen i storlek S och XS var slut. Den andra jag hittade tänkte jag aldrig få köpt i och med att inloggningen och datorn krånglade. Men nu äntligen! Hoppas den är lika fin på mig som på den där långa smala brunetten. Höhöh!

Nej, dags att sova nu. Jag har varit igång hela dagen nu igen. Ingen rast och ingen ro. Inte imorgon heller.


Julkortspyssel

Ikväll har mamma och jag suttit flera timmar vid köksbordet och pysslat med julkort. Mamma och jag gjorde helt olika kort, vilket är kul med hemgjorda julkort! Jag har de så långt att jag bara ska skriva adresserna på kuverten och vänta på att få skicka iväg dem. Jag kan väl inte skicka dem riktigt ännu. Heheh!

Idag på praktiken har jag julpyntat rådgivningen då vi hade lite extra tid över. Kanske det börjar komma lite julkänslor så småningom då. Det skulle få komma ett par snöflingor så blir det riktigt bra.

Nu ska jag lägga mig ner och läsa ut min bok.

Praktikvecka 3 av 4

Dagarna går! Det är tisdag redan idag. 8 praktikdagar kvar här i Närpes så åker jag tillbaka till Vasa på 2 veckor praktik på BB.

De här två praktikdagarna som gått denna vecka har varit lite speciella i och med att jag själv fått ta ansvar för några barn då min ena handledare är på semester och den andra slutade tidigare igår och idag var hon på möte. Så då har de haft inbokade några barn ingen annan hade tid med. Kul att de litar så på en!

Igår hade jag helt själv en 4 åring och en 5 åring. Riktigt samarbetsvilliga och så himla söta! Den ena berättade så gulligt vad h*n önskar sig av jultomten. Heheh!

Ska snart åka till familjen R en stund. Sen hem och koka lite äppelsylt.

Julöppning

Tänk att det varit julöppning idag. Det är 20 november. Mer än en månad kvar till julafton. Lite tidigt känns det som, men ändå har man ju nog börjat få lite julkänslor. Jag har iallafall hem ett lass med material till julkorten mamma och jag ska pyssla ihop. Så det börjar vi förhoppningsvis med i veckan. Det är ju bara 2 veckor kvar nu jag är hemma hos mamma och pappa. De veckorna kommer att gå snabbt ska ni se!

Har ju varit i Vasa över helgen och haft fullt upp hela helgen! Fredagen kom jag dit ganska tidigt för jag skulle till verkstaden med mammas bil. Sen travade jag på i stan och letade julklappar medan sambon hade en massagekund. Några julklappar blev det inte. Åt en del har jag allt klart och åt en del har jag ingenting alls ännu. MEN det är ju bara november ännu, så jag hinner.

Ska kasta i lite ved i brasan och lägga mig på soffan och chilla.

Annorlunda dag

Nu är huset tomt igen. Mamma och pappa är på danskurs, och för övrigt har jag haft systrarna med barnen här sedan jag kom från praktiken. Så här har vi busat hejvilt!

Praktikdagen har varit annorlunda idag än tidigare också. Då jag kom till praktikplatsen såg jag att den ena barnhälsovårdaren är på semester och den andra är på en hälsostation i en annan by. Det hade ju inte vi sett igår! Men jag fick vara med en annan då, så jag fick öva på influensavaccineringar, papa-provtagningar, lite mödravård där emellan, lite zonterapi på en bebis och en 50 års hälsoundersökning. Omväxlande dag!

Imorgon har halva barnpraktiken gått! Jag slutar redan 13.30 och cruisar iväg till Vasa. Jag ska med mammas bil till bilverkstaden i Vasa kl.15. Ska även shoppa lite julklappar i helgen och framförallt julkortsmaterial. Det är dags för julkort. I år ska jag göra dem tillsammans med mamma. Kul!

Ska packa saker i bilen nu färdigt tills imorgon.

Pump

Snart ska jag krypa ner under täcket och läsa min bok "En flickfotografs bekännelser" av Bingo Rimér. Det är en helt annorlunda bok mot vad jag läst nu på sistone. Det har varit en massa om barn som levt i dåliga miljöer, så nu tänkte jag att jag behöver läsa något roligare en gång också.

Ikväll har jag annars varit på Pump, vilket var riktigt skönt. Tungt och härligt. Väntar ändå att på att få gå på BodyPump i Vasa! Har ju införskaffat mig en ordentligt pulsklocka nu av märket Polar. He je itt na kattdyng, som vi säger här i Närpes. Kul att följa med pulsen och kaloriåtgång per pass. Är dessutom medlem på Funbeat där man får dokumentera sina träningspass. Har inte hunnit göra så mycket annat än skriva i mina pass ännu. Finns nog mycket att läsa ännu om träning och sådant, men det gör jag sen då jag har mer tid och ork.

Praktiken smider på. Har vaccinerat några bebar och lekt med en hel del barn. Barn är söta. Onsdag imorgon redan.
Har annars bestämt att jag ska ta en riktigt lugn dag imorgon. Inte göra någonting alls. Lägga mig i sängen och läsa min bok, dricka te och bara slappa. Har inte riktigt hunnit göra det på flera veckor.

Något oerhört viktigt att påpeka:
Jag har lärt mig att dricka svart kaffe!
Tack vare praktiken, då jag inte längre orkade dra med mjölk dit.

Godnatt

Vecka 6

Tänkt att jag är på praktikvecka 6 nu redan! 3 veckor kvar här i Närpes. Sen flytta tillbaka hem till Vasa. Härliga hemmet! Egna rutiner, sambon, ordentliga träningar och allt vad det medför. Det negativa är ju förstås att jag ser småknärtarna mera sällan.

Praktikdagen på barnrådgivningen har varit bra. Fick sluta redan 14.00 idag då hälsovårdarna skulle iväg på möte. Men jag har suttit hemma och skrivit färdigt praktikdagboken, -rapporten och om undervisningssekvensen. Så det är undan nu! Skulle bara behöva printa ut dem ännu.

Ska snart packa väskan och dra iväg till familjen R och därifrån vidare på Piloxing. Och efter Piloxingen blir det "leipä ja kaakao" med familjen R :)

Lördagkväll

Oj, vad den här kvällen har gått snabbt. Mamma och jag började dagen med att baka rågbröd. Vi åt lite mat och for sen på modevisning till Run&Go med syster R och lilla E. Efter det for vi hem igen och mamma slängde ihop en räkpaj. Det har vi nu ätit och är proppmätta!

Snart kommer sambon hit och vi ska åka över till familjen R och systern ska få massage. Hörde även att det skulle bli lite glögg och pepparkakor med mögelost. Mums!

Imorgon är det farsdag och vi ska hela familjen samlas här och laga god mat. Mamma och jag står för huvudrätten och syster R för efterrätten. Senare på kvällen blir det lite farsdagsfirande också hos sambons pappa. Han kommer troligen inte på middag då han är i älgjakten just den tiden på dagen.

Nu ska jag åkaaa!

Fredagsmys

Väntar nu på att Idol ska börja igen. Är det någon annan än jag som tycker att den här timmen är typ världens längsta timme!? Jag är så himla trött just den här tiden. Men uppe ska jag vara och se resultatet.

Jag sitter hemma hos mamma och pappa nu just, men har spenderat kvällen hos familjen R. Jag har mest lekt med lilla A. Ännu mindre E har även varit med i våra lekar på ett litet hörn. Vi har bland annat kokat lite mat och sjungit barnsånger. Heheh! Vi har även ätit gott och chillat och kollat Idol.

Första praktikveckan på barnrådgivningen är över. Tre återstår. Idag har jag fått ha lite "egna" barn och skött hälsorådgivningarna på egen hand. Riktigt kul har det varit! Roligt då man får hoppa, studsa och leka lite själv också bland allt pappersarbete. De här barnen är ju så söta och charmiga. Jag har gett zonterapi åt ett par bebbar och vaccinerat en bebbe. Det är lite annorlunda att vaccinera en bebis mot en vuxen. Både fysiskt och psykiskt. Gör ju ont i hjärtat då bebisarna skriker och det gör ont, plus att barnen inte hålls stilla. Men det är väl sådant man vänjer sig vid.

Ska bli så skönt att få ha sovmorgon imorgon! Imorgon kommer också sambon hit <3

Godnatt

Åker snart igen

Hemma är jag och snart åker jag till hvc igen. Det är iallafall sista gången jag ska på föräldraförberedelse nu inom detta praktikavsnitt. Så de tre sista veckorna får jag slappa onsdagskvällarna.

Dagen har varit bra iallafall. Har haft lite mera nu iallafall. Fast det var läkardag idag så det blev bara korta visiter med barnen. De är ju så söta! Jag har även som tack fått ett par kisstrålar på mig. Men det är ju bara att slänga i kläderna i tvättmaskin. Heheh!

Kollade mitt Hb idag på mig själv på M's begäran ifall vi ska gå och ge blod snart igen ;) Jag hade så lågt förra gången, men nu var det 144 och det är ju perfekt. Är även mycket stolt att jag fått upp det med hjälp av kosten, och inte av järntabletterna. Tog en tablett, men köpte hem en massa broccoli och spenat istället.

Ska slita mig ifrån datorn nu en stund innan jag åker iväg.

Andra dagen på nya praktiken

Om ni inte helt har missat så har jag ju den här veckan börjat på ett nytt praktikavsnitt, nämligen barnrådgivning. Har ännu inte hunnit vara riktigt ordentligt där trots att det är onsdag imorgon. Igår var det flera som ringde och avbokade tiderna och idag skulle min handledare på en skolning på eftermiddagen. Så idag på eftermiddagen har jag suttit och vaccinerat en massa influensavaccin åt folk. Bra att få öva på det också!

De få barnen jag har sett har varit riktigt söta. Verkar som ett roligt arbete det också! Bara jag kommer mera in i det hela så blir det säkert bra.

Har varit på Pump ikväll så nu känns ögonlocken tunga. Ska gå och lägga mig. För imorgon är det en tuff dag igen. Det är läkardag och sen är det föräldraförberedelse på kvällen. Imorgon är det en psykolog som har förberedelsen, så det kommer att vara intressant. Men en tung kväll då man inte hinner vara hemma så mycket, känns det som.

Godnajt

Tjej- och bastukväll

Nu ska jag börja dra mig till Logen på tjej- och bastukväll med 11 st chicks! Vi ska gå i bastun och käka 11 sorters olika rätter. Vi lär inte bli hungriga. Skönt också att bara dra iväg ofixad. Det gör vi där då.

Jag kommer troligen inte vara ute såååå länge, för det är Ikea imorgon och jag vill inte vara så trött där då. Men vi tar kvällen som den kommer.

Nu ska jag cykla iväg! Ha en riktigt bra kväll!

Hemma i Vasa

Sitter hemma i Vasa nu och softar på soffan. Så härligt. Sambon och jag har nyss ätit lite hemmagjorda skink- och ostpastejer och druckit te. Mys!

Skönt också på ett och vis att jag har min mödravårdspraktik färdig. För jag får ha sovmorgon imorgon! Sen på måndag är det nya spännande utmaningar på barnrådgivningen.

Jag ska iallafall ha flera härliga dagar innan det bär av på praktik igen. Imorgon är det fredagsmys med sambon, lördag "knytkalas" och bastukväll med tjejorna och söndag ikea med systrarna. Nice, nice.

Nu ska jag njuta.


Föräldraförberedelse

Det blev en lite oväntade planer idag! Jag hade suttit idag och försökt se när det skulle passa för min undervisningssekvens och var vi ska ha den och så vidare. Klockan 15 idag kommer vi på att jag skulle kunna dra amningen i kvällens föräldraförberedelse! Jag tänkte bara, att okeej. Det ska väl gå. Så då planerade jag lite på praktiken vad de brukar ta upp och sen hem och renskriva allt i mitt häfte. Sen printade jag snabbt ut 10 utvärderingsblanketter och körde tillbaka till hvc. Det gick helt bra, tyckte jag! Även mina 8 föräldrapar (sammanlagt 16 personer om ni inte kan räkna) och hälsovårdaren var nöjd. Happy! Så nu har jag min undervisningssekvens över. Skönt. Måste bara skicka in min plan till läraren nu så att hon får godkänna den. Hah! Blev lite bakvänt, men.

Imorgon ska jag åka till Vasa trots allt! Sååå härligt skönt. Hem, hem, hem. Till min sambo. Finally. Kommer hit tillbaka på lördag.

Kan.Inte.Göra.Ingenting.

När ska jag lära mig att göra ingenting? Tycker jag springer på här hemma hela tiden som en yr höna och orkar inte sitta still och titta på tv en liten stund ens. Har man levt i stress, så lämnar man där. Då stressar man så att man ska hinna slappa. Hah!

Jag har iallafall hunnit vara ute med kära Ann ikväll och slappa med henne och snacka lite tjejsnack. Det behövs med jämna mellanrum <3

Har två dagar kvar av mödravårdspraktiken nu. Onsdag och torsdag. Får fredagen ledig på grund av eller tack vare att jag går på föräldraförberedelserna kvällstid. Skönt med en extra ledig dag. Speciellt i dessa mörka tider. Tyckte att jag inte kände av vintertiden längre i morse då jag vaknade.

Examensarbetet börjar kanske se sitt slut någongång också! Har haft ett stycke syster med kritiska ögon att läsa genom arbetet och hon har fått pricka i allt hon tyckte ska ändras eller om det var något hon inte förstod eller dylikt. Überbra! M och jag är ju så blinda för den där texten, så riktigt bra att någon annan fick läsa det med andra ögon. Nog hittade hon några riktigt pinsamma fel ännu, fastän M och jag tycker att vi läst genom den där texten 1000000 gånger.

Nu ska jag gå upp och läsa boken "Kriget är slut" av Morgan Alling.

RSS 2.0